Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Pakistan: Dvojica braće osuđena na 12 godina zatvora zbog kanibalizma

Nemojte propustiti

kanibali

Dvojica braće osuđena su na 12 godina zatvora zbog akta kanibalizma u pakistanskoj pokrajini Pendžab.

Mohammad Farman Ali i Mohammad Arif Ali uhapšeni su u aprilu u jeku zgražanja javnosti nakon što je glava djeteta pronađena u njihovoj kući.

Oni su proglašeni krivim za skrnavljenje groba, što je krivično djelo. Pakistan nema zakon protiv kanibalizma.

Braća su već odslužila dvije godine zatvora nakon što su bili osuđeno pod sličnim optužbama.

Presuda u posljednjem slučaju izrečena je pred antiterorističkim sudom u gradu Sargdha u Pendžabu. Braća imaju pravo žalbe višem državnom sudu.

Osim skrnavljenja djetetovog groba, braća su osuđena za širenje straha i nanošenje štete imovini, što su krivična djela po pakistanskom krivičnom zakonu, prenosi BBC.

Oni su uhapšeni 14. aprila nakon što je u njihovoj kući pronađena dječija lobanja. Kasnije su priznali da su iskopali tijelo djeteta i pretvorili ga u mesni obrok.

Oni su osuđeni pod istom optužbom u aprilu 2011. na dvije godine zatvora, a oslobođeni su nakon što im je kazna istekla u maju prošle godine.

Njihovo oslobađanje izazvalo je nezadovoljstvo među ljudima u njihovom selu Khwawar Kalan, u blizini grada Darya Khan u oblasti Bhakkar u Pendžabu.

Nakon oslobađanja, braća su vodila povučen život i držali su se podalje od očiju javnosti.

U aprili su se mještani, međutim, požalili da zadah istrulog mesa dolazi iz njihove kuće. U policijskoj raciji koja je uslijedila nakon pritužbe susjeda pronađena je odrubljena glava dvogodišnjeg dječaka koji je bio ukopan na lokalnom groblju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo