Petak, 24 ožujka, 2023

Pakistanac pokušao ući iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku s lažnim pasošom: “Pasoš je koštao 1000 eura”

Nemojte propustiti

Kriminalističkom istragom kod Pakistanca je pronađena i portugalska osobna iskaznica, za koju je također potvrđeno da je krivotvorena.

Pri pokušaju da u četvrtak u Hrvatsku uđe iz BiH preko slavonskobrodskog graničnog prijelaza 26-godišnji državljanin Islamske Republike Pakistan je graničnim policajcima na uvid dao portugalsku putnu ispravu, za koju je utvrđeno da je “potpuna krivotvorina”.

Objavili su to u petak iz brodsko-posavske policije navodeći kako su na graničnom prijelazu kontrolirali pješaka koji im je na uvid dao putnu ispravu Republike Portugal, a policajci su odmah posumnjali u njenu vjerodostojnost. Utvrđeno je kako se radi o 26-godišnjem državljaninu Islamske Republike Pakistan, a detaljnim pregledom i da je putna isprava zapravo u potpunosti krivotvorena.

Kriminalističkom istragom kod Pakistanca je pronađena i portugalska osobna iskaznica, za koju je također potvrđeno da je krivotvorena. Utvrđeno je i da je osumnjičeni prethodno za tisuću eura nabavio krivotvorenu putnu ispravu i osobnu iskaznicu, s kojima je pokušao prijeći državnu granicu.

Policajci su 26-godišnjaka, uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske te će ga predati na daljnje postupanje Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo