Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Paklene vrućine u Sarajevu, malo je nedostajalo da jučer padne rekord: Građani pitaju do kada ovako, odgovor dao Nedim Sladić

Nemojte propustiti

Jedna od pratiteljki je upitala kada bi mogli očekivati osvježenje, odnosno do kada će u ovom dijelu države biti ovako velike temperature.

Nedim Sladić, najpoznatiji bh. meteorolog objavio je sinoć na svom Facebook profilu objavio je informaciju da je jučer u 18 sati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine temperatura dostigla 38 stepeni Celzijusa.

Sladić je svoje pratitelje upitao da li se, tokom vrelih ljetnih dana, sjećaju aprilskih snijegova i mrazeva. Jedan od komentatora upitao ga je da li je jučer Sarajevo oborilo vlastiti rekord najveće zabilježene temperature.

Sudeći po Sladićevom odgovoru, u glavnom gradu naše zemlje jučer je “falilo” tek nekoliko stepeni za postavljanje nove rekordne temperature.

Prema njegovim riječima, u Sarajevu je 18.08.1946. godine izmjereno čak 40 stepeni Celzijusa, što je najveća ikad zabilježena temperatura u ovom gradu.

Jedna od pratiteljki je upitala kada bi mogli očekivati osvježenje, odnosno do kada će u ovom dijelu države biti ovako velike temperature. Na to je Sladić odgovorio kako bi se ovakvo vrijeme trebalo zadržati do 5. jula.

Federalni hidrometeorološki zavod je, također, saopštio kako je Sarajevo danas u 14 sati, sa temperaturom od 37 stepeni Celzijusa, bilo drugi najtopliji grad u Bosni i Hercegovini.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo