Srijeda, 4 listopada, 2023

Paklene vrućine u Sarajevu, malo je nedostajalo da jučer padne rekord: Građani pitaju do kada ovako, odgovor dao Nedim Sladić

Preporučeno

Jedna od pratiteljki je upitala kada bi mogli očekivati osvježenje, odnosno do kada će u ovom dijelu države biti ovako velike temperature.

Nedim Sladić, najpoznatiji bh. meteorolog objavio je sinoć na svom Facebook profilu objavio je informaciju da je jučer u 18 sati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine temperatura dostigla 38 stepeni Celzijusa.

Upravo se čita:  Petorica iz BiH optuženi da su pravili lažna uvjerenja o nekažnjavanju, diplome srednjih škola, certifikate o poznavanju stranih jezika

Sladić je svoje pratitelje upitao da li se, tokom vrelih ljetnih dana, sjećaju aprilskih snijegova i mrazeva. Jedan od komentatora upitao ga je da li je jučer Sarajevo oborilo vlastiti rekord najveće zabilježene temperature.

Sudeći po Sladićevom odgovoru, u glavnom gradu naše zemlje jučer je “falilo” tek nekoliko stepeni za postavljanje nove rekordne temperature.

Upravo se čita:  Loše vijesti za radnike u entitetu RS: Ništa od povećanja plata: I topli obrok biće sveden na minimum

Prema njegovim riječima, u Sarajevu je 18.08.1946. godine izmjereno čak 40 stepeni Celzijusa, što je najveća ikad zabilježena temperatura u ovom gradu.

Jedna od pratiteljki je upitala kada bi mogli očekivati osvježenje, odnosno do kada će u ovom dijelu države biti ovako velike temperature. Na to je Sladić odgovorio kako bi se ovakvo vrijeme trebalo zadržati do 5. jula.

Upravo se čita:  SIPA provodi istragu protiv Christiana Schmidta?

Federalni hidrometeorološki zavod je, također, saopštio kako je Sarajevo danas u 14 sati, sa temperaturom od 37 stepeni Celzijusa, bilo drugi najtopliji grad u Bosni i Hercegovini.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo