Nedjelja, 1 listopada, 2023

Pala odluka u SDS-u: Šarović kandidat za člana Predsjedništva BiH, zna se i ko će biti nosioci lista

Preporučeno

Iako dio vrha stranke i dalje želi Milana Miličevića za kandidata, on je, za sada, ostao pri svojoj odluci da se povuče iz trke i kandidaturu prepusti predsjedniku SDS-a

Predsjedništvo SDS-a predložit će Glavnom odboru predsjednika stranke Mirka Šarovića za kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Iako postoji mogućnost da na sjednici Glavnog odbora bude predložen još neko, takva mogućnost je ipak manje vjerovatna. Na jučerašnjem Predsjedništvu stranke dogovoreno je da upravo Šarović bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, s obzirom da je Milan Miličević zvanično odustao od kandidature.

Upravo se čita:  Elmedin Konaković odgovorio Miloradu Dodiku

Dio vrha stranke i dalje želi Miličevića za kandidata, ali on je, za sada, ostao pri svojoj odluci da se povuče iz trke i kandidaturu prepusti predsjedniku SDS-a Mirku Šaroviću.

Na Glavnom odboru bit će potvrđene i izborne liste za predstojeće Opće izbore. Listu za Parlament BiH nosit će sadašnji šef Kluba zastupnika u NSRS-u Miladin Stanić, bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić i zastupnik Darko Babalj, dok će liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske nositi Milan Radović, Dragomir Vasić, Vukota Govedarica i Marinko Božović, a u Bijeljini se još dvoume da li će na čelu liste biti gradonačelnik Ljubiša Petrović ili zastupnik Tomica Stojanović, objavio je banjaluka.net.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo