Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Pale: Djevojka (17) išamarana, pa hladnokrvo upucana u glavu

Nemojte propustiti

Sedamnaestogodišnja Sofija Vukadin ubijena je rano jutros u Palama, a policija za ovaj zločin sumnjiči Lazara Čavarkapu (20), koji je uhapšen zajedno sa Vladimirom Čodom.

sofija-
Sofija Vukadin                                                    Lazar Čavarkapa

Ubistvo se kod roštiljnice “Jutro”, prema informacijama iz policije u Istočnom Sarajevu, desilo u 2.40.

Čavarkapa i Čodo uhapšeni su poslije u policijskoj potjeri nakon što su golfom dva, bježeći od policije prema paljanskom naselju Podvitez, sletjeli sa ceste.

“U toku potjere, jedan od njih je odbacio od sebe pištolj sa metkom u cijevi kojim je, najvjerovatnije, izvršeno ubistvo”, rekla je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.
U porodici ubijene Sofije Vukadin kažu da ona ranije nije poznavala Lazara Čavarkapu i Vladimira Čodu i da ne znaju šta je Čavarkapu “natjeralo” na ovaj zločin.

Savo Stanković, komšija Sofijinih djeda i bake Vinka i Momirke Purković, s kojima je živjela zajedno s majkom Draganom, kaže da je zbog ovog ubistva njegova kćerka Gordana dala izjavu policiji.

Stankovićeva kćerka Gordana družila se sa ubijenom Sofijom.

“Bile su zajedno u gradu. Moja kćerka kaže da su Čavarkapa i Čodo prišli Sofiji i njenom bivšem momku na ulici. Nešto su dobacili Sofiji i ona im je odgovorila. Nakon toga je Vladimir Čodo išamarao Sofiju, a Čavarkapa ju je upitao: ‘Hoćeš da te ubijem?’ Sofija je odgovorila: ‘Ubij.’ I on joj je tada iz pištolja pucao u glavu”, ispričao je Stanković.
Sudski vještak Hamza Žujo nakon izvršene obdukcije tijela potvrdio je ovu izjavu.

“Djevojka ima jednu prostrelnu ranu na glavi. Podlegla je na licu mjesta”, rekao je Žujo.

Komšije kažu da nesreća stalno prati porodicu Vukadin. Podsjećaju da je Sofijin otac Aleksandar Vukadin ubijen 2000. godine, a godinu ranije ubijen je njegov brat Njegoš Vukadin.

“Sofijina mama Gordana psihički je teško oboljela nakon ubistva muža. Ne znam kako će sada podnijeti i smrt kćeri, koja im je bila jedino dijete”, istakao je Pero Zeković, komšija Purkovićevih.

Članovi porodice Sofije Vukadin, shrvani bolom i nevjericom zbog ubistva ove učenice trećeg razreda Srednje građevinske škole, kivni su na opštinske vlasti i na policiju.
“Sofija je ubijena u 2.40, a porodicu je policija obavijestila tek u pola sedam ujutro. Pale su postale zona sumraka čim padne noć jer je, zbog štednje, načelnik opštine naredio da se isključuje javna rasvjeta”, negodovala je Beba Purković, Sofijina ujna.

U CJB Istočno Sarajevo kasno popodne rekli su da policija još vrši kriminalističku obradu nad Lazarom Čavarkapom i Vladimirom Čodom. Čavarkapu terete za teško ubistvo, a Čodu za pomaganje u teškom ubistvu.

Radili u šumi

Stanovnici Pala kao i članovi porodice pokojne Sofije Vukadin kažu da uhapšeni Lazar Čavarkapa i Vladimir Čodo ranije nisu bili poznati po kriminalu.

“Viđao sam ovuda svu tu djecu. I ubijenu djevojku i ove mladiće što su pohapšeni. Njih dvojica su radila u šumi, prevozila su balvane. Mislim da su izbjeglice iz sarajevske opštine Stari grad”, rekao nam je radnik koji je čistio ulicu ispred roštiljnice “Jutro”, gdje je ubijena Sofija Vukadin.

Dodao je da roštiljnica u vrijeme ubistva nije radila i da su mladi, vjerovatno, prije ubistva izašli iz kafića RC.

Prema nezvaničnim informacijama, Paljani planiraju da u srijedu, 27. marta, protestuju zbog učestalog nasilja na ulicama u ovom mjestu.

Završena kriminalistička obrada osumnjičenih

Kriminalistička obrada nad dvojicom osumnjičenih za ubistvo maloljetne djevojke na Palama završena je, i oni su predati Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, rekla je Danka Tešić, portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Tešićeva je navela da je prilikom pretresa kuće lica čiji su inicijali V.Č. pronađena poluautomatska puška, dvije puške M48 i određena količina municije, tako da će protiv njega biti upućeni izvještaji za krivična djela “teško ubistvo u vezi sa pomaganjem” i neovlaštena proizvodnja i promet oružja.

Prema njenim riječima, prilikom pretresa kuće osumnjičenog za ubistvo, čiji su inicijali L.Č, pronađene su dvije lovačke puške.

(Srna/Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo