Subota, 15 svibnja, 2021

Pale su teške riječi: Oštra reakcija Milorada Dodika na izjave Željka Komšića

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Dodik je naglasio da je “Komšić sastanak napustio kada je on rekao istinu, koju svi u BiH znaju, a koju nije mogao pobiti”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da član Predsjedništva BiH Željko Komšić “ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i BiH za koju se navodno zalaže”.

“Tako je bilo i na sastanku sa potpredsjednikom Evropske komisije Josepom Borrellom, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvatanju BiH, na šta se on sada izvlači”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše Komšićevu izjavu da je napustio sastanak sa Borrellom.

Dodik je naglasio da je “Komšić sastanak napustio kada je on rekao istinu, koju svi u BiH znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda”.

“Impresivno je da Komšić drži lekcije Borrellu šta treba da radi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za BiH. Njegovo ponašanje i sa ovog sastanka govori da nikada nije trebalo da bude tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli”, zaključio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo