Subota, 19 lipnja, 2021

“Pale” žestoke prozivke: On je gospodar neuspješne države, a ja sam predsjednik, srbijanska vlast bi morala tražiti drugu domovinu, zato neće u EU

Nemojte propustiti

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović uporedio se sa svojim kolegom iz Srbije Aleksandrom Vučićem, rekavši da među njima postoje očigledne razlike, iako im je državnička funkcija ista.

-Pa ja sam predsjednik republike koji je izabran na isti način kao i Vučić i moja ovlaštenja nisu velika, a on, on je gospodar države koja nije uspješna, koja ne zna šta će sa sobom i koja kao pregovara sa Evropskom unijom, a sve čini da ne uđe u EU, a kao pregovaraju – to je zaluđivanje, poručio je Milanović.

Dalje je nastavio o EU putu, a onda je pala i žestoka prozivka za srbijansku vlast:

-Mi nismo u ravopravnom položaju… Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo prema državama, sa Slovenijom, koja je manja od Hrvatske, ali je bila članica EU. Dakle, mi nismo u istom položaju. Ja ne želim te položaje da koristim za ucijenjivanje, ali imam dojam da na drugoj strani uopće ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u Evropsku uniju. To je možda zato što bi svi oni koji trenutno vladaju Srbijom morali tražiti domovinu negdje drugdje, rekao je Milanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo