Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Pamtim kad su bile poplave i meni stiže slika Miljacke koja je došla do mosta Drvenija i natpis ‘E, je***a Halide’

Nemojte propustiti

Ja sam pet godina pjevao po kafanama gdje je dolazila ista raja. Slušali su me noćima. Tek sam onda krenuo u ozbiljnu priču i gradio karijeru. Kafana je prava škola

Pjevač Halid Bešlić će uskoro objaviti i novi album koji se već dugo vremena čeka.

– Pjesme su gotove, jedino ako se ne desi neka nova. To se odavno priprema. Pjesma „Ja bez tebe ne mogu da živim“ je snimljena za seriju „Ubice moga oca“ i pustio sam je da dođe do publike – kaže pjevač.

Pjevač se prisjetio i pjesme koja je trebala da bude njegova, ali je završila kod Šabana Šaulića.

– Neke pjesme su postajale hitovi tek nakon deset godina, a neke nisam snimio iako su mu bile namjenjene. Pjesmu „Žal“ sam trebao snimiti, raspjevao sam je, i trebala se naći na albumu ali sam dobio pjesmu „Lavanda“, koje su vrlo slične. „Lavanda“ je postala hit, a i „Žal“ u Šabanovoj izvedbi – dodaje on.

Pjevač je svoje početke vezao za kafanu, i ne stidi se da kaže da je taj period bio najbolji.

– Ja sam pet godina pjevao po kafanama gdje je dolazila ista raja. Slušali su me noćima. Tek sam onda krenuo u ozbiljnu priču i gradio karijeru. Kafana je prava škola – tvrdi Halid.

Bešlić se prisjeća i dva događaja iz karijere koja su mu ostala u pamćenju.

– Nešto što ću pamtiti čitav život je bio period strašnih poplava. Sa Željkom Joksimovićem sam bio na turneji u Norveškoj i vidio šta se dešava. Rekao sam da otvore moj hotel u Semizovcu da pime ljude čije je domove uništila poplava. Stiže u Norvešku slika, na kojoj se vidi da je Miljacka došla skoro do mosta Drvenija, i da prijeti mostu i natpis ‘E,je***a Halide’. To je bio duhovit odgovor u svoj toj muci na pjesmu „Miljacka“ i to je nešto što pamtim – kroz osmijeh dodaje.

– Drugi događaj je bio nedavno kad smo radili koncert u dvorani „Vatroslav Lisinski“ u znak sjećanja na Kemala Montena. Niko ne smije da pjeva čuvenu pjesmu „Branka“, jer Branka Monteno, Kemina supruga sjedi u prvom redu. Otpjevam ja. Kaže žena, Halide ja nisam znala da ti tako dobro pjevaš zabavnjake, a znamo se četrdeset godina. Rekao sam joj da nisam smio pjevati zabavanjake pred Kemom. Odrastao sam uz pop, rok, šlagere, tako da sve stilove znam pjevati – govori Halid.

Pjevač će održati i veliki koncert u Zagrebu, a u „Areni Zagreb“ nastupat će 14. februara na Dan zaljubljenih.

– Očekujem dobar koncert, jer me nije bilo četiri godine – završava jedan od najpopularnijih pjevača u regionu.

Iako se pisalo da će svoju karijeru okončati, on tvrdi da se publika ne mora plašiti.

– Ja ću pjevati dokle god budem mogao i dok me grlo služi – poručio je Halid.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo