Utorak, 27 srpnja, 2021

Pamtite li Malika iz filma “Otac na službenom putu”: Pogledajte šta radi danas…

Nemojte propustiti

Morena Debartolija najprije smo upoznali u kultnom bosanskohercegovačkom filmu Otac na službenom putu, u ulozi dječaka Malika. Na filmskom platnu pojavio se sa samo sedam godina i to mu je bila jedina uloga. Danas Moreno ima 40 godina, živi u Sarajevu i profesionalno se bavi kuharstvom i slastičarstvom.

Moreno Debartoli jedan je od kuhara u vrsnom sarajevskom restoranu Četiri sobe gospođe Safije, te svakodnevno svojim delicijama i specijalitetima raduje goste na adresi Čekaluša broj 61.

Moreno Debartoli gostovao je u programu Radija Sarajevo u emisiji o gastro specijalitetima. Ovaj vrsni kuhar najavio je zanimljive događaje u restoranu Četiri sobe gospođe Safije, ali i svim kuharima ponudio svoje super zanimljive recepte.

“U restoranu Četiri sobe gospođe Safije 22. oktobra održat će se “Slow food večera” koja će biti najava festivala vina Sarajevo Wine Weekend Art of Wine 2015. koji će se ove godine održati 23. i 24. oktobra u prostoru Hotela Europa (Bečka kafana). Wine weekend će gostima ponuditi zanimljive specijalitete, a u prvom planu trudit ćemo se da kombinirano vina i hranu”, kazao je Debartoli.

Nedavno je ovaj vrsni kuhar prezentirao bosansko-hercegovačke klasike u Strasbourgu na manifestaciji Dani Bosne i Hercegovine.

“Prezentirali smo ih na moderniji način. Htjeli smo Evropljanima prikazati šta to mi jedemo. Započeli smo ‘trilogijom’ pita – burek, sirnica i zeljenica, a poslužili smo i hercegovačku pastrmku za jelo”, prenio je Debartoli utiske s ove manifestacije održane u junu mjesecu.
S obzirom na to da smo već zagazili u hladne jesenje dane i da se meniji u sarajevskim restoranima prilagođavaju apetitima gostiju, tako je i Moreno, kuhar s mnogo nagrada i odličja u svojoj profesionalnoj karijeri, podijelio slušateljima Radija Sarajevo nekoliko super korisnih recepata.

“Uvijek možete napraviti zimsku supu od vrganja i gljiva. Također, bit će u ponudi našeg restorana, pa bih preporučio svima da dođu probaju. Začini su definitivno ono što daje super ukus i što razdvaja našu kuhinju od ostalih. Preporučio bih svima da našu kuhinju kombiniraju s ostalim, da se jednostavno igraju začinima i receptima. Ja inače ne volim kuhati na brzinu, ali preporuka svima neka to bude s ljubavlju.”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo