Srijeda, 8 prosinca, 2021

‘Pandora’: Velika akcija SIPA-e protiv utaje poreza i carinske prevare

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na širem području Bosne i Hercegovine započeli akciju kodnog naziva Pandora, javlja Fena.

U toku su hapšenja više desetina osoba i pretresi objekata na području Sarajeva, Ilidže, Istočnog Sarajeva, Ilijaša, Kiseljaka, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Srebrenika, Doboja, Doboja Juga, Tešnja, Čelića, Banje Luke, Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Čelinca, Kotor Varoši, Dervente, Prijedora, Bihaća, Bijeljine i Zvornika.

Pretresima su obuhvaćene i službene prostorije Uprave za indirektno oporezivanje BiH, saopšteno je iz SIPA-e.

Navedene osobe sumnjiče se da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima porezna utaja ili prevara, carinska prevara, pranje novca i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, vezano za uvoz tekstilne i druge robe u BiH.

Akcijom su obuhvaćeni i bivši i aktuelni visokopozicionirani službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Akcijom koordinira Sud BiH i Tužilaštvo BiH, a u realizaciji učestvuje više od 300 policijskih službenika, a iz SIPA-e navode da se radi o jednoj od najvećih i najsloženijih akcija u borbi protiv finansijskog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini koja je rezultat višegodišnje istrage.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo