Utorak, 30 svibnja, 2023

Pandurević: Dodikova nova prevara građana je podjela po 100 KM

Nemojte propustiti

Aleksandra Pandurević napominje da je sindikalna potrošačka korpa u odnosu na prošlu godinu veća za 410 КM.

”Otmeš od naroda kroz indirektne poreze 180 miliona. Podijeliš ”pomoć” od po 100 КM i potrošiš 40 miliona, ostalo je 140 miliona. I onda glumiš dobrotvora i brigu o narodu. Istinska briga o narodu bila bi da je vlast smanjila PDV na osnovne životne namirnice i privremeno se odrekla akciza na gorivo. Istinska briga o narodu bila bi da kontrolišu marže i cijene, i strogo kažnjavaju trgovce koji neopravdano podižu cijene mnogih artikala”, izjavila je Aleksandra Pandurević, član GO SDS.

Upravo se čita:  Sanja Vulić traži obezbjeđenje za zastupnike iz RS-a nakon što je prijavila Zvizdića da im prijeti

Pandurevićeva napominje da je sindikalna potrošačka korpa u odnosu na prošlu godinu veća za 410 КM.

”Dakle, država mjesečno od porodice uzme 60 КM PDV-a samo na poskupljenjima, što je za godinu dana 720 КM. I onda očekuju da je narod toliko glup i da ne primjeti da mu je lopov ukrao novčanih sa 720 КM i onda došao uz riječi: ‘Teško ti je, bez novca si, evo ti 100 КM’. Vlast koja brine o svom narodu ne vara, nego donosi sistemska rješenja da olakšaju život u krizi”, ističe Pandurevićeva.

Upravo se čita:  U RS-u negoduju zbog američkih vojnih aviona koji će letjeti iznad BiH: "Takvi su bombardovali Srbiju"

Uništavanje Robnih rezervi, naglašava ona, zločin je prema narodu.

”Srbija danas reaguje iz Robnih rezervi i ograničila je cijene hljeba kako bi pomogla svima. Dok je tamo hljeb 80 feninga, kod nas je i preko dvije КM. U krizi većoj od one 2008.godine, režim u Republici Srpskoj nije poduzeo nikakve sistemske mjere, nego se hrane sa inflacijom jer su im rekordni prihodi u budžetima. Milo im je da imaju novca za dvorske firme”, podvlači Pandurevićeva.

Upravo se čita:  Cvijanović: Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću nad državom

Ona podsjeća i da su odlukom Savjeta ministara BiH o visini osnovice za obračun plata, funkcionerske plate povećane za 600 КM.

”Na svojih više od 5.000 КM plate, sebe su častili sa još po 600 КM, odbijajući drugo rješenje da se povećaju samo najniže plate. Narod nije slijep i glup da proguta takve trikove i obmane, i sasvim je sigurno da će na izborima kazniti ovako neodgovornu vlast. Odgovorna vlast bi se u ovakvoj krizi u potpunosti odrekla viška prihoda i ne bi otimala od osiromašenog naroda”, zaključila je ona.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo