Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Pandurević: Natpis “Rame uz rame protiv fašizma” govori da su protesti protiv poslanika iz RS-a

Nemojte propustiti

Aleksandra Pandurević, zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH je svojim istupima u medijima izazvala burne reakcije i bijes u javnosti.

Građani je optužuju da svojim istupima u medijima, povodom protesta u Sarajevu, “širi govor mržnje, iznosi gnusne laži” i traže trenutni otkaz.

Nakon njezinih apsurdnih izjava napravljena je online peticija, koju je do ovog trenutka potpisalo skoro 19 hiljada Bosanaca i Hercegovaca.

Da Pandurevićeva sve što se dešava posljednjih dana želi prikazati kao napad na poslanike iz Republike Srpske, svjedoče i njezine sljedeće izjave:

Protest ispred Parlamenta maslo je bošnjačkih partija i linč nas iz RS. Zgrada je blokirana i prozivaju nas Srbe“, napisala je Aleksandra Pandurević na svom Twitter profilu.

U ovom momentu, kroz prozor gledam jedan natpis – Rame uz rame protiv fašizma. Znači, time je sve rečeno – da su ovi protesti prvenstveno pritisak na nas poslanike iz Republike Srpske“, kazala je Pandurevićeva za RTRS.

Podsjećamo, podršku građanima Sarajeva dali su i Banjalučani, Tuzlaci, Mostarci, Zeničani, Bišćani…Danas je u Beogradu, na Kalemegdanu, kod spomenika “Pobjednik”, za danas je zakazan skup “Svi smo mi Belmina”, u znak podrške građanima BiH koji protestuju ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u Bosni i Hercegovini: Preminula 24-godišnja studentica

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je ostao bez drage i vrijedne studentice Farah Fazlagić-Gezgel", saopćili iz obrazovne ustanove te...

Možda vas zanima i ovo