Utorak, 21 rujna, 2021

Panične reakcije iz RS-a nakon što su uhvaćeni u zamku, ponovo se oglasio Siniša Karan: “To je konstrukcija ciničnog karaktera”

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Karan je napomenuo da je Komšić u privatnom svojstvu boravio u Sloveniji i pred građaninom Schmidtom, na privatnoj sesiji, pozvao na stvaranje multikulturalne BiH bez konstitutivnosti.

“Izmišljeni poziv od bošnjačke strukture takozvanom visokom predstavniku Christianu Schmidtu da smijeni takozvanog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je pred njim u Sloveniji iznio stav o multikulturanoj BiH i bez konstitutivnosti, ne predstavlja prećutno priznanje novog visokog predstavnika od predstavnika Republike Srpske, izjavio je jedan od najbližih Dodikovih saradnika Siniša Karan.

“Neozbiljne su i provokatorskog karaktera najnovije izjave bošnjačkih predstavnika da se radi o priznanju novog visokog predstavnika s pozivom da smijeni Komšića”, rekao za Srnu Karan.

On je napomenuo da je Komšić u privatnom svojstvu boravio u Sloveniji i pred građaninom Schmidtom, na privatnoj sesiji, pozvao na stvaranje multikulturalne BiH bez konstitutivnosti.

“U tom kontekstu, izmišljeni poziv na smjenu Komšića od Schmidta predstavlja konstrukciju ciničnog karaktera i jasno je da predstavnici bošnjačke strane, pod tim predstavnicima se ubraja i Komšić, pokušavaju i vode BiH u propast”, kazao je Karan.

Karan je istakao da bošnjački predstavnici moraju shvatiti da nadmudrivanje i pokušaji da se na svaki način ugrozi pozicija Republike Srpske, jačaju poziciju Republike Srpske, a svakim danom sve više vode BiH u propast iz kojeg nema povratka.

“Republika Srpska nikad neće priznati Schmidta kao visokog predstavnika, niti će priznati legalitet i legitimitet bilo koje njegove odluke i uvijek će naglašavati da Schmidt nije izabran u skladu sa Dejtonskim sporazumom”, rekao je Karan.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodikov savjetnik prijeti nakon Komšićevog odlaska u UN? Sve je izvjesnije da BiH neće biti, u ime svoje kombi stranke može iznositi te neistinite...

Kovačević je kazao da je jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama...

Možda vas zanima i ovo