Subota, 12 lipnja, 2021

Panika nakon svečanosti u jednoj od vodećih bh. kompanija: Zaraženi muškarac iz Srbije bio u Konjicu među 180 ljudi

Nemojte propustiti

Među zvanicama su bili i premijer FBiH Fadil Novalić i resorni ministar energije Nermin Džindić.

Najveća bh. kompanija namjenske industrije „Igman“ iz Konjica obilježila je krajem prošle sedmice 70 godina uspješnog rada.

Na ovom događaju bilo je više od 180 zvanica i gostiju. No, kasnije je utvrđeno da je jedan od direktora kompanije namjenske industrije iz Srbije, koji je prisustvovao ovom skupu, zaražen koronavirusom – javlja Avaz.ba.

To je izazvalo paniku među svima koji su bili na svečanosti, a saznajemo da je jučer jedan od zaposlenika Direkcije namjenske industrije zatražio hitnu provjeru i testiranje na koronavirus zbog sumnje da bi mogao biti zaražen.

Kako nam je rekao, dva dana je zbog simptoma koji upućuju na virus tražio pomoć, ali je tek jučer došla Hitna pomoć po njega kako bi se testirao na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

No, nakon testove, utvrđeno je da nije zaražen, ali je poslan u samoizolaciju 21 dan.

Džahid Muratbegović, direktor „Igmana“, rekao je jučer da mu nije rečeno da je neko od gostiju zaražen. No, potvrdio je da je na obilježavanju godišnjice bilo 180 gostiju. Potvrdio je da firma radi normalno – piše Avaz.ba.

– Bilo je tu Amerikanaca, mnogo gostiju. Mi i dalje uredno radimo. Nisu nam rekli da je neko zaražen. Za sada nismo ni u kakvoj samoizolaciji, ali sve se prati – kaže on.

Među zvanicama su bili i premijer FBiH Fadil Novalić i resorni ministar energije Nermin Džindić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo