Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Panika u Dodikovim redovima nakon fijaska u Narodnoj skupštini RS-a: Jadno i poražavajuće… Omogućavaju Bošnjacima da preglasavaju Srbe i RS!

Nemojte propustiti

NSRS jučer nije prihvatila da se proglasi zaštita vitalnog nacionalnog interesa po ovih pet odluka Predsjedništva BiH, što znači da neće biti veta na ove odluke.

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ocijenio je da i nije neko iznenađenje da oni koji žele nestanak Republike Srpske sankcioniraju njene lidere, ali je “jadno i poražavajuće to da izabrani predstavnici jednog dijela građana RS-a omogućavaju Bošnjacima da preglasavaju Srbe i Republiku Srpsku”.

“To da oni koji žele nestanak Republike Srpske sankcionišu njene lidere izabrane na slobodnim i demokratskim izborima i nije neko iznenađenje. Ali to da izabrani predstavnici jednog dijela građana RS-a omogućavaju Bošnjacima da preglasavaju Srbe i Srpsku je jadno i poražavajuće”, poručio je Kovačević na Twitteru.

Podsjetimo, NSRS jučer nije prihvatila da se proglasi zaštita vitalnog nacionalnog interesa po ovih pet odluka Predsjedništva BiH, što znači da neće biti veta na ove odluke.

Dodik je tražio da se ove odluke proglase štetnim po nacionalne interese smatrajući da ih je Predsjedništvo BiH donijelo bez konsenzusa.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Očekuju se glad i nemiri: Svijet ima zaliha žita za samo još 10 sedmica

Zapadni dužnosnici također strahuju da ruski predsjednik namjerno pokušava devastirati globalne zalihe hrane uništavanjem poljoprivredne opreme i krađom žita...

Možda vas zanima i ovo