Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Panika u Rusiji, dronovi stigli nadomak Moskve: “Uskoro bi se Putin mogao jako bojati”

Nemojte propustiti

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je objavilo kako je spriječilo dva pokušaja ukrajinskih napada dronovima na ruske regije tokom noći

Kod grada Kolomne koji je Moskve udaljen oko 110 kilometara srušio se dron i to vrlo blizu plinske kompresorske stanice u vlasništvu Gazproma. Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da sigurnost stanovnika nije bila ugrožena, prenosi Reuters.

Za sada nije poznato odakle je dron došao ni u čijem je vlasništvu, a prilikom pada nije eksplodirao. Nema prijava o žrtvama ni šteti, a na terenu su djelatnici operativnih službi.

“Meta je vjerojatno bio objekt civilne infrastrukture, koji nije oštećen. Nema žrtava ni razaranja. FSB i druge nadležne službe bave se situacijom, ništa ne ugrožava sigurnost stanovnika”, objavio je Andrej Vorobjov, guverner Moskovske oblasti.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je objavilo kako je spriječilo dva pokušaja ukrajinskih napada dronovima na ruske regije tokom noći. Jedna bespilotna letjelica pala je u polje dok je druga skrenula s putanje, naveli su u priopćenju.

Također, danas prijepodne bili su obustavljeni svi letovi kod Sankt Peterburga, a rusko Ministarstvo obrane, nakon što su mediji objavili da su borbeni avioni dignuti zbog nepoznatog objekta, objavilo je kako je bila riječ o redovnim vojnim vježbama.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko komentirao je na Twitteru:

“Ruski mediji javljaju da je oboren dron. Od ruske granice s Ukrajinom to mjesto je udaljeno više od 500 kilometara. Uskoro bi se Putin mogao jako bojati jer se pokazalo da dronovi mogu doseći velike udaljenosti”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo