Subota, 21 svibnja, 2022

“Panini“ ukida albume sa sličicama fudbalera nakon 52 godine

Autor:N1

Nemojte propustiti

Rekordan broj prodatih sličica Panini ostvario je 2006. u vezi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, kada je prodato 800 miliona sličica.

Kompanija “Panini“ nakon pet decenija ukida čuvene albume sa sličicama fudbalera.

Kako najavljuju iz “Paninija“, albumi sa sličicama biće ukinuti pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Prvi album sa sličicama fudbalera pušten je u prodaju pred Svjetsko prvenstvo u Italiji 1970. godine, a osam godina kasnije povodom Prvenstva svijeta u Njemačkoj 1978. uslijedila je premijera puštanja u prodaju širom svijeta.

Od tada “Paninijev“ album stekao je kultni status, i u mnogim zemljama svijeta, pred velika prvenstva razmjenjuju se sličice, i to u okviru većih okupljanja razmjenjivača sličica, kao što se to tradicionalno organizovalo u Sarajevu ispred “BBI” centra.

Rekordan broj prodatih sličica Panini ostvario je 2006. u vezi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, kada je prodato 800 miliona sličica.

Upravo pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. Panini ukida štampanje albuma i sličica, ali će posao preuzeti američki koncern “Tops“, koji je otkupio prava za taj turnir, kao i Ligu Nacija i prvenstvo Evrope za žene 2025.

Još uvijek nije poznato kada će biti objavljen album za Mundijal u Kataru, ali po posljednjim informacijama to bi trebalo da bude krajem ljeta ili čak početkom jeseni.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Udžbenici iz kojih djeca uče o ratu: ‘Informacija da su u dijelu BiH Bošnjaci bili saveznici Vojske RS-a ih zbunjuje’

- Nakon ovog saznanja obično su i pomirljiviji i više spremni prihvatiti da ni svi Srbi nisu zločinci -...

Možda vas zanima i ovo