Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Pao balkanski ogranak bande Pink Panter, uhapšena i dvojica bh. državljana

Nemojte propustiti

Ogranak bande Pink Panter uhapšen je jučer u novozagrebačkom naselju Siget oko 9 sati ujutro čime je zagrebačka policija spriječila pomno isplaniranu seriju krvavih razbojništava.

Od šesteročlane bande, koju čine trojica Srba, dvojica BiH državljana te jedan Crnogorac, policija je u pretresima stanova i garaža uz zgradu AMK Siget koje su koristili, zaplijenila više bombi, veću količnu dinamita, oružje, streljivo, mobitele i SIM kartice, raznu dokumentaciju…

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja su im trebala poslužiti za pljačke – prije i nakon bijega, a koja su trebala potom biti i zapaljena.

Zagrebački su policajci proteklih sedmica ekipu intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmjene informacija s francuskom, švicarskom te policijom Bosne i Hercegovine, doznali su da se u glavnom gradu Hrvatske stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preza ni pred čime te da su unajmili stan u Novom Zagrebu. Čim su tokom vikenda uvidjeli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka na stotine hiljada kuna, policajci su preduhitrili “pinkpanteraše”.

Navodno nisu još uvijek uspjeli otkriti koja je institucija trebala prva pasti, a upitno je i kako su ušli u Hrvatsku. Kad su krenula hapšenja, specijalci ništa nisu prepustili slučaju. Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na sigurnost prolaznika.

– Stani policija! Pucat ću. Stani! – izivikivali su policajci na nekoliko lokacija u naselju dok su pokušavali staviti lisice na ruke razbojnicima, piše Jutarnji.hr.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo