Četvrtak, 8 prosinca, 2022

“Pao” dogovor SDA i DF-a: Imaju dovoljno ruku za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu!

Nemojte propustiti

SDBiH i SBiH će danas potpisati sporazum kojim će biti formiran zajednički blok ove dvije stranke, koji će brojati četiri zastupnika u Skupštini TK.

U Tuzli je danas potpisan koalicioni sporazum između Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratske fronte (DF), kojim je učinjen prvi korak prema formiranju većine u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Sporazum je potpisan u centrali DF-a.

Na ovaj način, uz “preletače” iz PDA Senada Alića i Jakuba Suljkanovića, SDA i DF su formirale većinu od 19 zastupnika što je dovoljno za izglasavanje nove Vlade TK.

SDA u Skupštini TK ima 13 zastupnika, a DF četiri, što je 17 zastupničkih ruku, a priključit će im se i gore poemenuti dvojac iz stranke Mirsada Kukića (PDA)

Van skupštinske većine u ovom momentu će ostati Socijaldemokratska partija (SDP) koja ima osam zastupnika, Socijaldemokrate (SD) BiH, Stranka za BiH (SBiH) i Narod i pravda (NiP) sa po dva, Naša stranka (NS) s jedinim zastupnikom te PDA, koja uz zastupnike koji će biti dio većine, ima još jednog zastupnika.

Kako je jučer najavljeno, SDBiH i SBiH će danas potpisati sporazum kojim će biti formiran zajednički blok ove dvije stranke, koji će brojati četiri zastupnika u Skupštini TK.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo