Četvrtak, 25 travnja, 2024

‘Pao’ na GP Maljevac: Bh. državljanin za sebe zadržao veći dio novca koji je bio namijenjen za građevinske radove

Preporučeno

44-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjera.

Sumnjiči se da je kao djelatnik građevinskog obrta u vlasništvu 46-godišnjeg hrvatskog državljanina oštetio ga za 8.850 eura.

Naime, jučer, 6. marta, prema dogovoru vlasnika obrta i investitora na Krku je osumnjičenom 44-godišnjaku investitor predao 15.350 eura za obavljene građevinske radove koje je trebao predati vlasniku. Međutim, on je poslodavcu predao samo 6.500 eura dok je za sebe zadržao preostalih 8850 eura te se udaljio u nepoznatom smjeru.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Kada je oštećeni poslodavac podnio kaznenu prijavu, krčka policija je odmah raspisala potragu za počiniteljem koji je istog dana već oko 14 sati zatečen i uhapšen na graničnom prijelazu Maljevac prilikom izlaska iz Republike Hrvatske.

Završetkom istraživanja pod sumnjom u počinjenje navedene pronevjere, 44-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas