Utorak, 22 lipnja, 2021

Pao sistem u Luci Ploče, blokirane cisterne iz Crne Gore i BiH

Nemojte propustiti

Danas oko 17 sati u Luci Ploče ponovno je došlo do pada carinskog sistema, što je prouzrokovalo gužve, javlja dopisnik agencije Anadolija.

luka-ploce1U koloni su brojne cisterne. One su, da je sistem u funkciji, već trebale napustiti terminal, te krenuti prema svom krajnjem odredištu. Riječ je o cisternama koje prevoze gorivo za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Vozači, kao i špediteri, ogorčeni su na nastalom situacijom, a dodatni problem jeste to što se, kao tvrde, niko ne javlja niti na jedan od brojeva u službi za pomoć Luke Ploče.
Kako su dpisniku agencije Anadolija izjavili pojedini vozači, svjesni su da će očito večeras noć provesti čekajući u koloni, te se isto tako nadaju da će sutra čim prije problem biti riješen.

Podsjetimo, kako problem s carinskim sistemom postoji od samoga početka njegova uvođenja. Prvi put pad carinskog sistema se dogodio 4. jula, kada je hrvatski ministar finansija Slavko Linić uporno demantovao da se srušio carinski sistem, dok su tamošnji špediteri govorili sasvim drugačije.

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo