Subota, 4 prosinca, 2021

Papa Franjo odlučuje o sudbini Međugorja

Nemojte propustiti

Međugorje (Foto: Arhiv)
Međugorje (Foto: Arhiv)

 

Međunarodno vatikansko povjerenstvo koje je istraživalo fenomene navodnog ukazanja Majke Božje u Međugorju završilo je svoj rad i predat će svoje nalaze Kongregaciji za nauk vjere, potvrdio je u subotu Vatikan.

Sekretartiskovnog ureda Svete Stolice otac Federico Lombardi potvrdio je da je međunarodno povjerenstvo u petak održalo svoj posljednji sastanak, objavio je Vatikan. ‘Povjerenstvo je završilo rad’, rekao je otac Lombardi.

Povjerenstvom, koje je uspostavila Kongregacija za nauk vjere, predsjeda talijanski kardinal Camillo Ruini. Ono treba predstaviti rezultate istraživanja Kongregaciji za nauk vjere koja će ih analizirati. Članovi povjerenstva su i kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski i kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. Nakon što izvješće prouči Kongregacija ono će biti predano papi Franji koji o tome donosi konačnu odluku, ali to može potrajati.

Međunarodno povjerenstvo koje radi zatvoreno za javnost od 2010. čine dvadesetak kardinala, biskupa, teologa i drugih stručnjaka koji su detaljno proučili izvješća o ukazanjima Djevice Marije u Međugorju koja su započela 1981. kada je o tome izvijestilo šestero djece i produžila su se sve do danas. Ovo marijansko svetište koje je postalo jedno od najpoznatijih u svijetu privlači do milijun hodočasnika svake godine a do sada je Međugorje posjetilo više od 30 milijuna hodočasnika.

Za razliku od ukazanja u francuskom gradu Lourdesu i Fatimi u Portugalu Vatikan nije službeno priznao Gospina ukazanja u Međugorju. Mostarski biskup Ratko Perić je prošle godine upozorio katolike na opasnost nekritičkog vjerovanje u međugorska ukazanja.

(Tportal)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo