Srijeda, 28 srpnja, 2021

Papa nije slučajno sjeo u Ford Focus, to je njegov automobil

Nemojte propustiti

Iako je jučer objavljena vijest kako je organizacijski odbor za papu pripremio neko luksuzno vozilo, a on je ipak slučajno izabrao nešto skromniju varijantu, odnosno Ford Focus, to zapravo nije točno.

Ford Focus s vatikanskim tablicama već je godinama službeni automobil Papa Franje. Točnije još od 2013. godine. Prema tome nije bilo riječ o iskakanju iz protokola već za Papu je to bio savim uobičajen prijevoz.

Naime, Papa Franjo je nakon inauguracije u ožujku 2013. godine zatražio reformu Vatikana i “siromašnu crkvu za siromašne”. Odmah po inauguraciji za razliku od svog prethodnika Papa se preselio u vatikansku gostinjsku kući te je iselio iz apostolske palače. Negdje u isto vrijeme promijenjen je i vozni park.

“Njegov je prethodnik u mirovinu otišao mercedesom, on je došao renaultom iz ’84 godine” stajalo je najavama dolaske novog Pape. Upravo zbog svoje skromnosti Papa je u kratko vrijeme osvojio srca brojnih vjernika.

Papa-Ford-Focus

Tako od početka Papa koristi mali automobil ili čak autobus umjesto limuzine iz papinskog voznog parka. Papa u svom parku ima čitavu flotu prestižnih vozila na čijem je vrhu blindirani Mercedes ML, no na putovanjima koristi Ford Focus. Nije neuobičajeno da se Papa na putu po Italiji čak i zaustavi sa svojim Ford Focusom te kratko popriča sa stanovnicima tog kraja.

Papa je i i kod predstavnika talijanske vlasti odlazio s Fordom Focusom, što je izazvalo simpatije talijanske javnosti no i zgražanje sigurnosnih službi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo