Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Pape analizirao Litvaniju, od prve minute moramo ići na SP

Nemojte propustiti

Selektor Safet Sušić danas je u 10,30 sati zakazao trening svim svojim izabranicima, a Pape je vrijeme od pobjede do treninga, iskoristio da nekoliko puta pogleda posljednju utakmicu Litvanije u kojoj su sa 2:0 savladali Latviju.

– Litvanija je protiv Latvije igrala u Vilniusu, na terenu sa plastičnom travom. Na plastičnoj podlozi lopta ide puno brže, pa ono što smo vidjeli na toj utakmici i nije najviše relevantno za pripremu našeg meča. Ipak, vidio sam da je to jedna dobra ekipa, željna dobrih rezultata, koja je mnogo slavila pobjedu protiv Latvije. Sigurno je da će i protiv nas željeti pokazati svoje najbolje lice. Iskreno, mislim da neću pokazivati utakmicu svojim igračima i da je dovoljno ono što smo moji saradnici i ja vidjeli i što ćemo im prenijeti – izjavio je Safet Sušić za portal reprezentacija.ba.

– Da su Grci i Slovaci odigrali neriješeno i da nam je dovoljan samo bod, možda bih i nešto mijenjao sastav, ali ovako ćemo ići sa najboljim timom koji imamo jer ne želimo ni najmanje kalkulisati. Odmorio sam jučer određene igrače tako što sam ih ranije izveo iz igre, pa mislim da će svi biti u potpunosti spremni za ovaj najvažniji meč u kvalifikacijama. Mi smo došli na korak do našeg cilja i sada jednostavno ne smijemo sebi dopustiti da ne pobijedimo u Litvaniji – kaže Sušić.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

(Reprezentacija.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo