Utorak, 22 lipnja, 2021

Papetova poruka Haliloviću: “Alene, ako želiš igrati za BiH, vrata su ti otvorena”

Nemojte propustiti

Alen Halilović
Alen Halilović

Naši susjedi su ponovo u strahu da će Alen Halilović na kraju priče ipak “pobjeći” u BiH i obući dres Zmajeva!

Iako se i o tome špekulira, posebno kada o tome govori Dinamov glavni menadžer Zdravko Mamić, koji uporno pokušava mladog igrača ugurati u avion za Rio. No, za razliku od Igora Štimca, koji je forsirao nadarenog tinejdžera i držao ga u krugu A-reprezentacije, Niko Kovač je nešto hladniji i nije ga uvrstio među kandidate za utakmice s Islandom.

Štimčeva misija u Hrvatskom nogometnom savezu završila je tako da Halilović nije odigrao niti minute u službenoj utakmici nacionalnog tima, što znači da još uvijek može promijeniti nogometno državljanstvo. Bez obzira što je igrao za sve mlade hrvatske selekcije, prenosi SN.

“Za mene je ta priča bila završena kada se mladi Halilović opredijelio za hrvatsku reprezentaciju”, rekao Safet Sušić novinarima SN i dodao: “Meni je to bilo dovoljno i od toga časa o njemu više nisam razmišljao. Ali, ako u budućnosti želi igrati za Bosnu, vrata su mu širom otvorena.”

“Za Halilovića bi bilo prerano voditi ga na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Sušić, ali je to obrazložio sporošću Fifine administracije.

“Promjena nogometnog državljanstva dugotrajan je proces. Uostalom, i Hrvatska ima sličan problem s Gregoryjem Serticem. Ali, ako se Alen ipak odluči igrati za Bosnu, dobrodošao je, njegov talent treba respektirati.”

(24sata.info)

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo