Subota, 26 studenoga, 2022

Par iz Njemačke povratnom ambalažom zaradio skoro 1400 eura

Nemojte propustiti

Par iz njemačke pokrajine Schleswig-Holstein je trgovačkim lancima Reweu i Nahkaufu u jednom danu donio praznu ambalažu, te je za to dobio 1358,31 eura.

Dominik (28) i njegova djevojka Jale (30) iz Averlaka u Schleswig-Holsteinu zadali su cilj kojo će ostvariti.

“Htjeli smo vidjeti koliko povratne ambalaže možete prikupiti u godini, jer smo uvijek imali barem dvije vreće sedmično. Sve prazne boce ostavljali smo na tavanu. Pokazalo se da se u godinu dana nakupi puno toga. U kućanstvu je dvoje odraslih i dvoje djece. Ali skupljali smo samo Dominik i ja”, objašnjava Jale.

Kako bi sve zabilježili, snimili su video i postavili ga na YouTube. Trominutni isječak prikupio je samo mršavih 116 pregleda u više od dvije godine do 13. novembra 2022. godine. Cilj im je bio prikupiti 100 vreća s bocama, a kada su prikupili 100 vreća odlučili su ih odnijeti i vratiti u trgovinu, prenose njemački mediji.

Prema njezinim riječima, par je drugačije dočekan u dva supermarketa.

“Voditelju trgovine ovdje u našem selu je bilo dosta nakon deset vreća i onda smo morali ići do sljedeće trgovine koja je od nas udaljena oko 7 km”, kaže Jale i dodaje: “Razgovarali smo s tamošnjim zaposlenikom i rekli mu da imamo oko 100 vreća povratne ambalaže.”

Zaposlenik Rewea rekao je da to nije tako neuobičajeno i “zatim je stavio zaposlenika za stroj te ga je zamolio da ga redovito prazni”.

Na kraju se vidio tačan iznos koji su zaradili, a to je 1358,31 eura.

Ona nastavlja: “Vodili smo popis tako da smo uvijek znali koliko vreća imamo. U nekom trenutku smo kupovali samo male boce (tada više boca stane u vrećice). Mnogo je ljudi tada željelo početi sakupljati, ali nitko nije uspio kao mi”, dodala je Jale.

Kako se tek sad saznalo za ovaj rekord?

Radio stanica Antenne Niedersachsen pitala je svoje korisnike Facebooka koliko su najviše dobili novca od povrata ambalaže.

Spominjao se pothvat žene koja je dobila 415.94 eura. Međutim, onda je prijatelj u komentarima označio Dominika, koji je otkrio svoj uspjeh.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pucnjava i sukob između krijumčara migranata u selu Horgoš, šest osoba završilo u bolnici

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na...

Možda vas zanima i ovo