Petak, 1 ožujka, 2024

Par iz Njemačke povratnom ambalažom zaradio skoro 1400 eura

Preporučeno

Par iz njemačke pokrajine Schleswig-Holstein je trgovačkim lancima Reweu i Nahkaufu u jednom danu donio praznu ambalažu, te je za to dobio 1358,31 eura.

Dominik (28) i njegova djevojka Jale (30) iz Averlaka u Schleswig-Holsteinu zadali su cilj kojo će ostvariti.

“Htjeli smo vidjeti koliko povratne ambalaže možete prikupiti u godini, jer smo uvijek imali barem dvije vreće sedmično. Sve prazne boce ostavljali smo na tavanu. Pokazalo se da se u godinu dana nakupi puno toga. U kućanstvu je dvoje odraslih i dvoje djece. Ali skupljali smo samo Dominik i ja”, objašnjava Jale.

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

Kako bi sve zabilježili, snimili su video i postavili ga na YouTube. Trominutni isječak prikupio je samo mršavih 116 pregleda u više od dvije godine do 13. novembra 2022. godine. Cilj im je bio prikupiti 100 vreća s bocama, a kada su prikupili 100 vreća odlučili su ih odnijeti i vratiti u trgovinu, prenose njemački mediji.

Prema njezinim riječima, par je drugačije dočekan u dva supermarketa.

“Voditelju trgovine ovdje u našem selu je bilo dosta nakon deset vreća i onda smo morali ići do sljedeće trgovine koja je od nas udaljena oko 7 km”, kaže Jale i dodaje: “Razgovarali smo s tamošnjim zaposlenikom i rekli mu da imamo oko 100 vreća povratne ambalaže.”

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

Zaposlenik Rewea rekao je da to nije tako neuobičajeno i “zatim je stavio zaposlenika za stroj te ga je zamolio da ga redovito prazni”.

Na kraju se vidio tačan iznos koji su zaradili, a to je 1358,31 eura.

Ona nastavlja: “Vodili smo popis tako da smo uvijek znali koliko vreća imamo. U nekom trenutku smo kupovali samo male boce (tada više boca stane u vrećice). Mnogo je ljudi tada željelo početi sakupljati, ali nitko nije uspio kao mi”, dodala je Jale.

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

Kako se tek sad saznalo za ovaj rekord?

Radio stanica Antenne Niedersachsen pitala je svoje korisnike Facebooka koliko su najviše dobili novca od povrata ambalaže.

Spominjao se pothvat žene koja je dobila 415.94 eura. Međutim, onda je prijatelj u komentarima označio Dominika, koji je otkrio svoj uspjeh.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas