Utorak, 30 studenoga, 2021

Par savjeta kako da izbjegnete žuljeve od novih cipela

Nemojte propustiti

Veselo uskačete u nove cipele i odlazite do posla, no za samo pola sata shvaćte kako zbog nesnosnih bolova više uopće ne možete uživati u svojim prekrasnim cipelama? Sezona japanki i natikača je završila, a sa salonkama i gležnjačama, nažalost, često dolaze i žuljevi.

Portal She Knows donosi nekoliko super savjeta koji će ove jeseni spasiti vaša stopala:

1. Razgazite cipele kod kuće
Nemojte na važan date ili cjelodnevni boravak u uredu ići u potpuno novim cipelama. Uvijek ih razgazite, po mogućnosti, kod kuće.

2. Ne zaboravite na čarape
Ok, salonke se ne mogu nositi uz čarape, ali čak i najniže gležnjače podnijeti će pamučne stopalice. Što deblje, to bolje.

3. Prevencija
Oblačite li prvi put nove čizmice, a cipele vas često znaju nažuljati, iznad peta nalijepite flastere i zabranite mogućnost stvaranja žuljeva.

4. Koristite jastučiće
U nove cipele obavezno stavite i prozirne jastučiće za cipele na “kritična mjesta”.

5. Uf, najgore se već dogodilo!
Ako ste ipak uspjeli dobiti žulj i sada zbog njega ne možete obući cipele, probušite ga, no OPREZNO! Za to morate imati čiste ruke i koristiti steriliziranu iglicu, a prije i nakon “zahvata” područje prijeđite alkoholom ili svojim antibakterijskim losionom za čišćenje lica.

Ilustracija
Ilustracija

(Index.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo