Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Parkig mjesta samo za muškarce

Nemojte propustiti

Nakon što su u malenom njemačkom gradiću Tirbergu napravljena posebna parking mjesta za dame, i muškarci su dobili svoja parking mjesta. Međutim, za razliku od ženskih parking mjesta, koja su šira i duža, muškarci će se morati opravdati titulu ‘boljih vozača’.

Foto: Daily Mail Činjenica da je parking mjesto rezervisano za muškarce ne mora obavezno da znači da je riječ o dobrom parking mjestu.

Muškarci koji odluče da se parkiraju na mjesta koja odgovaraju njihovom polu morat će pokazati svoju vještinu za volanom jer će morati da zaobilaze betonske stubove, da se parkiraju uza zid i da izlaze kroz suvozačka vrata.

Postoje i parking mjesta koja su rezervisana samo za dame. Ona su šira i duža od “muških”. Gradonačelnik Tirberga osmislio je strategiju kojom je želio da ovaj gradić stavi na svjetsku mapu. Izgleda da mu je uspjelo jer je ova vijest za čas posla stigla od lokalnih medija do brojnih sajtova širom svijeta.

Građani ovog gradića takođe misle da je čitava priča interesantna a medijska pažnja im svakako prija i trebalo bi da godi lokalnom budžetu. Oni očekuju povećani priliv turista koji će svraćati u Tirberg makar da bi testirali svoju vještinu parkiranja na nezgodnim mjestima.

 

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

General: U Rusiji u toku državni udar, Putin smrtno bolestan

Kaže kako se ruska taktika nije promijenila, a Rusija trpi ogromne gubitke. On je rekao da nije iznenađen neuspjesima...

Možda vas zanima i ovo