Subota, 23 listopada, 2021

Parlamentarci iz RS odlučili: Ne vraćamo se u Sarajevo!

Nemojte propustiti

Poslanici i delegati stranaka iz Republike Srpske u Parlamentu BiH zaključili su danas da se nistu stekli bezbjednosni uslovi za njihov povratak na posao u institucije BiH u Sarajevu.

parlament RSOni su na sastanku na Jahorini naglasili da će se u Sarajevo vratiti tek kada Savjet ministara i Nezavisni odbor Parlamenta BiH analiziraju informaciju Direkcije za koodinaciju policijskih tijela BiH o događajima 6. i 7. juna u Sarajevu i kada im bude garantovana bezbjednost.

Narodna skupština RS usvojila je u petak zaključke kojim se traži obezbjeđenje institucionalnih i personalnih garancija za bezbjednost poslanika, delegata i zaposlenih u institucijama BiH u Sarajevu.

Demonstranti, koji su tražili usvajanje zakona o JMB, blokirali su 6. i 7. juna u zgradi institucija BiH u Sarajevu oko 1.500 ljudi, među kojima su bili parlamentarci, ministri, službenici, strane diplomate i bankari.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u izvještaju o ovim događajima utvdila je da su ti protesti bili nelegalni, kao i da je postojao veliki broj porpusta policijskih tijela Kantona Sarajevo i FBiH.

(Glas Srpske)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo