Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Parlamentarci iz RS odlučili: Ne vraćamo se u Sarajevo!

Nemojte propustiti

Poslanici i delegati stranaka iz Republike Srpske u Parlamentu BiH zaključili su danas da se nistu stekli bezbjednosni uslovi za njihov povratak na posao u institucije BiH u Sarajevu.

parlament RSOni su na sastanku na Jahorini naglasili da će se u Sarajevo vratiti tek kada Savjet ministara i Nezavisni odbor Parlamenta BiH analiziraju informaciju Direkcije za koodinaciju policijskih tijela BiH o događajima 6. i 7. juna u Sarajevu i kada im bude garantovana bezbjednost.

Narodna skupština RS usvojila je u petak zaključke kojim se traži obezbjeđenje institucionalnih i personalnih garancija za bezbjednost poslanika, delegata i zaposlenih u institucijama BiH u Sarajevu.

Demonstranti, koji su tražili usvajanje zakona o JMB, blokirali su 6. i 7. juna u zgradi institucija BiH u Sarajevu oko 1.500 ljudi, među kojima su bili parlamentarci, ministri, službenici, strane diplomate i bankari.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u izvještaju o ovim događajima utvdila je da su ti protesti bili nelegalni, kao i da je postojao veliki broj porpusta policijskih tijela Kantona Sarajevo i FBiH.

(Glas Srpske)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vašar u Puračiću od 12 do 14. oktobra: Na “bosanskom Oktoberfestu” se očekuje 100.000 posjetilaca

Ovu manifestaciju bi tokom tri dana trebalo posjetiti više od 100.000 ljudi. Druženje, općenarodno veselje uz izvornu i narodnu...

Možda vas zanima i ovo