Subota, 15 svibnja, 2021

PDP: Tešanović u Sarajevu, a SNSD tvrdi da je tamo “opasno” za političare iz RS-a

Nemojte propustiti

Jučerašnji odlazak potpredsjednice Vlade RS i potpredsjednice SNSD-a Nade Tešanović u Sarajevo je najnoviji dokaz da SNSD nastavlja da ismijava narod Republike Srpske i da smatra da s njim može raditi šta hoće – ocijenila je Partija demokratskog progresa (PDP).

nada-tesanovic– Isti dan kada je cjelokupna javnost, s pravom, osudila incident u zgradi Parlamentarne skupštine BiH i kada je premijer RS Željka Cvijanović izjavila da u Sarajevu nije bezbjedno za političare iz Republike Srpske, SNSD je poslao svog potpredsjednika u Sarajevo da otvori izložbu i to zajedno sa onima koji su direktno podržavali organizatore protesta u Sarajevu – ističe se u saopćenju.

S obzirom na visoku poziciju i u Vladi RS i u SNSD-u, nema dileme da je, kako navode, ministrica Tešanović otišla u Sarajevo uz saglasnost predsjednika Republike Srpske i predsjednice Vlade RS.

– Upravo zbog ove činjenice pozivamo predsjednika RS, predsjednika Vlade RS i predsjednika Narodne skupštine RS da prestanu s izluđivanjem naroda i da javno saopće šta je zvaničan stav rukovodstva Republike Srpske: da je u Sarajevu opasno za političare iz Republike Srpske ili da je sve potpuno bezbjedno i da izabrani zvaničnici iz Republike Srpske mogu, nasmijano i opušteno poput gospođe Tešanović, da putuju i rade u Sarajevu – naglašava PDP.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo