Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Pećanac: Obračunaćemo se i mi s “našim Sanaderom”

Nemojte propustiti

Predsjednik Socijaldemokratske unije (SDU) Bosne i Hercegovine Nermin Pećanac kazao je danas novinarima u Sarajevu, komentarišući hapšenje predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, da ova akcija govori o potrebi formiranja Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) na državnom nivou kakvog ima Republika Hrvatska.

pecanac-300x225 (1)Ova institucija bi se, smatra Pećanac, trebala obračunati s “najkrupnijim ribama”, a ne da se provode samo međusobni obračuni.
“Iako ne minimiziram to krivično djelo, dosta je bilo hapšenja ribokradica, lovokradica i šumokradica, jer niko u ovoj državi ne smije biti iznad zakona. Tim putem ćemo morati krenuti kako je su to uradile i Hrvatska, Srbija i djelimično Crna Gora.

Obračunaćemo se i mi s ‘našim Sanaderom’, bio on Bošnjak, Hrvat ili Srbin”, zaključio je Pećanac, aludirajući na sudski proces protiv bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo