Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Pedofil “Milan” presreće učenice oko škola u naselju Borik!

Nemojte propustiti

Policija traga za pedofilom koji proganja djevojčice oko škola u banjalučkom naselju Borik, pokušavajući da ih ubijedi da pođu u njegovu kući da bi ih fotografisao, saznaje “Glas Srpske”.

18b891dd0fb2968836d4e86e240a0eee

O manijaku za sada niko nema mnogo informacija, a u školama su kazali da se djevojčicama predstavljao kao Milan.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je da je policiji prijavljeno da nepoznati muškarac posmatra učenike u blizini osnovnih škola.

– Policija posebno obazrivo pristupa ovim slučajevima, jer su potencijalne žrtve djeca.

U toku je rad na terenu, gdje se provjeravaju navodi iz prijave – rekla je Markanovićeva, ne želeći da iznosi više informacija u vezi sa slučajem koji je posijao strah među djevojčice i njihove roditelje.

Jedan od roditelja kaže da strahuje za bezbjednost svoje kćerke i da je vodi do škole i odlazi po nju kada se vraća kući.

– Ostala sam u šoku kada sam čula šta se dešava. Nisam mogla vjerovati da se to dešava i da neko tako slobodno na ulici prilazi djevojčicama. Od drugih roditelja sam čula da imaju dvojica muškaraca i da su čak dolazili u dvorište škole – kazala je majka djevojčice koja ide u Osnovnu školu “Branko Ćopić”.

Direktor ove škole Branislava Pejašinović kazala je da je u školu došla policija i upozorila ih da se u naselju Borik pojavljuje muškarac koji prilazi djevojčicama.

– Ta informacija nas je šokirala.

Odmah smo upozorili učenike da ne prilaze nikome ko im je sumnjiv i da o tome obavijeste nastavnike ili roditelje. Niko za sada nije prijavio da je nepoznati muškarac ulazio u školsko dvorište, već samo da se kretao u blizini škole – rekla je Pejašinovićeva.

Direktor Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Boriku Tatjana Vilendičić rekla je da ih je u četvrtak policija obavijestila da muškarac u blizini škola proganja djevojčice.
– Već u ponedjeljak ćemo održati roditeljske sastanke na kojima ćemo obavijestiti roditelje o ovom slučaju.

Taj muškarac prilazi djevojčicama i poziva ih na nekakav kasting, ali ni naša niti druge škole nisu organizovali nikakve kastinge – rekla je Vilendičićeva i istakla da ima samo informaciju da se on predstavlja kao Milan.
Muke roditelja

Majka djeteta koje ide u Osnovnu školu “Vuk Stefanović Karadžić” ispričala je da, od kada se pojavila informacija da pedofil prilazi djevojčicama, svaki dan mora izlaziti s posla da bi kćerku odvela u školu, a poslije škole opet ide po nju.

– Nadam se da će policija što prije pronaći i uhapsiti tog monstruma – rekla je ona.

(Glas Srpske)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u Bosni i Hercegovini: Preminula 24-godišnja studentica

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je ostao bez drage i vrijedne studentice Farah Fazlagić-Gezgel", saopćili iz obrazovne ustanove te...

Možda vas zanima i ovo