Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Penzioner iz Sarajeva dobitnik šestice od 781.957 KM

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Penzioner iz Sarajeva javio se “Lutriji BiH” da bi preuzeo svoj dobitak vrijedan 781.957 KM, koji je ostvario u igri super loto, piše Avaz.

Informaciju je potvrdila i Melisa Durak-Buljubašić, PR menadžerica “Lutrije BiH”, koja je u razgovoru za Avaz kazala je da dobitnik ranije igrao sportsku prognozu te da se u zadnje vrijeme najviše druži uz listiće super lota i TV Binga.

“Dobitnik je želio ostati anoniman i prema Pravilniku ‘Lutrije BiH’ na to ima pravo. U kratkom razgovoru nam je otkrio da najčešće ne prati izvlačenje, nego dan nakon što budu poznati brojevi na uplatnom mjestu ‘Lutrije BiH’ zatraži izvučene brojeve i onda kući provjerava dobitak, kao što je i ovaj put uradio”, kaže Durak-Buljubašić.

Ona je kazala i da je dobitnik kombinaciju brojeva 7, 17, 20, 24, 26, 39, koji su mu donijeli rekordan dobitak ostvaren u “Lutriji BiH” u ovoj godini, uplatio dok je čekao prijevoz na autobuskoj stanici preko puta uplatnog mjesta u ulici Safvet-bega Bašagića.

“Da bi bio siguran da je zaista ostvario dobitak, a tako nam je kazao, sutradan je nakon izvlačenja ušao u više radnji ‘Lutrije BiH’ i zatražio izvještaj izvučenih brojeva da bi zaista bio siguran da je upravo njegov listić dobitni”, kaže Durak-Buljubašić.
Prema njenim riječima, penzioner iz Sarajeva ranije je imao tek nekoliko manjih dobitaka.
“Još nam je rekao da će, kada se srede emocije, odlučiti šta će prvo učiniti s novcem. Kazao nam je da ne želi reagirati na prvu, nego da će dobro razmisliti prije nego što potroši prve novčanice”, kaže Durak-Buljubašić, dodajući da je “Lutrija BiH” prije isplate dobitka platila porez od 10 posto te da je dobitnik iz Sarajeva “na ruke” dobio 703.761,44 KM.

Dobitna kombinacija uplaćena je na prodajnom mjestu “Lutrije BiH” u Sarajevu, u ponedjeljak, 3.marta, u 10:51 sati.
“S ovim dobitnikom, ukupno su tri nagrađena otkako traje ova nagradna igra na sreću, od oktobra 2011. godine”, dodaje Durak-Buljubašić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo