Četvrtak, 28 listopada, 2021

Perin Han kod Zenice: Pogledajte šta je pronađeno na lokaciji budućeg autoputa – FOTO

Nemojte propustiti

[wonderplugin_gallery id=”113″]

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite i Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona jutros su u naselju Perin Han kod Zenice, istraživanjem tla na lokalitetu na kojem bi trebala biti zgrađena dionica autoputa A1, pronašli su tri kilograma eksploziva, ručnu bombu i 25 komada najvjerovatnije puščanih metaka

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite i Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona jutros su u zeničkom naselju Perin Han, istraživanjem tla na lokalitetu na kojem bi trebala biti izgrađena dionica autoputa A1, pronašli tri kilograma eksploziva, ručnu bombu i 25 komada, najvjerovatnije, puščanih metaka, javio je reporter Anadolu Agency.

Pripadnici civilne zaštite nastavili su istraživanje tla na drugoj lokaciji, 50-ak metara udaljenoj od prve, za koju se također, na osnovu jučerašnje prijave radnika građevinske firme koja je vršila istraživanje za gradnju dionice autoputa, sumnja da se na njoj nalazi određena količina neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS).

Policijskoj upravi Zenica i Kantonalnoj upravi civilne zaštite, radnici kompanije izvođača istražnih radova na dionici autoputa A1, jučer su prijavili da su od lokalnog stanovištva upozoreni da se na dva mjesta u naselju Perin Han nalaze zakopane vreće s bombama i drugim eksplozivnim sredstvima.

Pripadnici federalnog tima Civilne zaštite za deminiranje odmah su izašli na lokalitet Perinog Hana i izvršili pregled jednog od navedenih mjesta, a njihove aktivnosti nastavljene su u jutros.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo