Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Pero Gudelj gradi aerodrom, tri hotela, stadione, skijalište, dvorane… Evo kako će izgledati luksuzni kompleks na Vlašiću

Nemojte propustiti

Već ranije je na Vlašiću Gudelj otvorio benzinsku pumpu FIS Petrol, kako bi gorivom mogao puniti mašine i bagere sa kojima obavljam početne radove.

Poznati poduzetnik iz Viteza i suvlasnik kompanije FIS Pero Gudelj započinje izgradnju velikog turističkog kompleksa na planini Vlašić.

Naime, na YouTubeu pojavio se video prezentacije i idejnog rješenja turističkog kompleksa koji bi trebao sadržavati tri hotela, dva velika i pomoćni stadion, potpuno novo skijalište, sportske dvorane, dječije igralište na 4.000 kvadrata, čak i mini aerodrom.

Cjelokupan kompleks trebao bi se prostirati na 2,5 miliona kvadratnih metara.

Podsjećamo, Pero Gudelj ranije je najavio kako planira prodati svoj 50-postotni udio u FIS-u i od tog novca graditi veliki projekat na Vlašiću.

Osim toga, u pregovorima je o kupovini još jedne kompanije za 12 miliona KM, a planira ući i u biznis sa taksi vozilima, pa čak osnovati i banku. Pregovara i o biznisu u oblasti stanogradnje u Beču.

Već ranije je na Vlašiću Gudelj otvorio benzinsku pumpu FIS Petrol, kako bi gorivom mogao puniti mašine i bagere sa kojima obavljam početne radove.

Konkretno, prvi hotel bi bio veličine 17.000 kvadrata i kompanija Širbegović već priprema taj projekat.

“Kako bih to sve finansirao, razmišljam o prodaji svog udjela u kompaniji FIS, no i ukoliko do toga ne dođe ja ulazim u investiciju i idem postepeno. Moguće je da će to sve trajati i 10, 20 godina, ali bitno je izgraditi prvi hotel a onda će realizacija ići korak po korak”, izjavio je Pero Gudelj ranije za medije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo