Srijeda, 8 prosinca, 2021

Pet mjeseci zatvora za nesavjesno liječenje: Trudnica osam mjeseci nakon porođaja preminula od karcinoma grlića materice

Nemojte propustiti

Foto: Alo.rs
Foto: Alo.rs

Apelacioni sud potvrdio je dr Nadi Mihajlović (50), specijalisti ginekologije negotinskog zdravstvenog centra, kaznu od pet mjeseci zatvora i godinu dana zabrane vršenja ljekarskog posla zbog teškog djela protiv zdravlja ljudi i nesavjesnog liječenja, piše Alo.rs.

Dr Nada Mihajlović je osuđena zato što nije ispoštovala obaveznu proceduru prilikom redovnih pregleda trudnice koja je osam mjeseci nakon porođaja preminula od karcinoma grlića materice.

Inače riječ je o prvoj osuđujućoj presudi u Negotinu za to krivično djelo, piše spomenuti portal.

Tužbu protiv ginekologa negotinskog zdravstvenog centra podnijeli su Ivan Tasić iz Negotina, suprug, i Katarina Mitić, sestra Anđelke Tasić, koja je 25. marta 2010. godine u 34. godini preminula od karcinoma grlića materice, zbog sumnje da su ljekari napravili propuste u liječenju i pokojnoj Anđelki nisu blagovremeno otkrili karcinom grlića materice.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo