Petak, 25 lipnja, 2021

Pet načina da brzo popravite raspoloženje

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

U teškim vremenima kada negativnosti vrebaju sa svih strana, ono što svima pod hitno treba je brzo popravljanje raspoloženja. Postoji više načina da natjeramo svoj organizam da počne lučiti sterotonin, poznatiji kao hormon sreće, a ovo su neki od najjednostavnijih savjeta.

Nasmijte se
Neka naučna istraživanja su pokazala da čak i gluma izraza lica kakav izaziva smijeh može potaknuti unutrašnje procese u organizmu i popraviti nam raspoloženje. Smijeh je jedan od provjerenih načina za borbu protiv stresa, tako da – smijte se da bi bili zdravi i sretni.

Idite u prirodu
Zelenilo i svjež zrak relaksirajuće djeluju na čula i cijeli mentalni sklop. Osim toga, kompletno tijelo može imati samo beneficije od jednog ovakvog izleta, tako da nikako ne treba podcjenjivati snagu prirode.

Pođite u kupovinu
Jednostavan način i ljepšem spolu definitivno najdraži za popravljanje raspoloženja. Lijep izgled podiže samopouzdanje, a to je opet siguran način za bijeg od stresa, tuge i svih negativnih osjećanja.

Izađite s prijateljima
Druženje sa dragim osobama i razgovor spadaju među najdjelotvornije antidepresive. Ljudima i kada je najteže, razgovor sa iskrenim prijateljima može u mnogome olakšati situaciju i popraviti raspoloženje.

Posjeta frizeru
Pored ovih načina, jedan od najjednostavnijih je posjeta frizeru i promjena frizure. Ovakva brza, ali velika promjena izgleda brzo podiže samopouzdanje i mijenja osjećaje.

(Body.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo