Četvrtak, 28 listopada, 2021

Pet najboljih prirodnih načina za borbu protiv velikih vrućina!

Nemojte propustiti

Živa na termometru je skočila u visine, vrućina ima posvuda, a mnogi ne mogu biti na plaži ili u prostorijama sa klima uređajima.
Evo koji prirodni lijekovi, osim vode, mogu pomoći tjelesnom snižavanju temperature.

rashladjivanje1. Menta
Stari Rimljani su se protiv vrućine borili tako da bi listove mente zatakli iza uha. Vi ipak ne morate tako hodati po gradu već si smiksajte čaj od listova mente. Ostavite da se listovi u vodi kuhaju desetak minuta te dodajte med i limun i ohladite.

2. Mango
Za vrijeme visokih temperatura tijelo gubi željezo i natrijev hlorid te zbog toga dolazi do pretjeranog znojenja. To možete spriječiti tako da na sirov narezan mango stavite malo soli i meda. Možda malo neobična kombinacija okusa, ali vrijedi isprobati.

3. Moć ananasa

Sokovi ovog voća južnih krajeva dosta su slični našim želučanim sokovima te je zato ananas dobar za probavu i ravnotežu flore. Također pomaže pri hlađenju tijela, zato pijte sok od ananasa ili ga kombinirajte s drugim napitcima.

4. Riža
Skuhajte rižinu kašu ili pak rižu na mlijeku jer ta namirnica pomaže pri sprečavanju upalnih procesa u tijelu. Makar dva puta sedmično uvrstite rižu u svoj meni.

5. Ružine latice
Kako biste smirili vrućinu na tijelu, u vodu stavite ružine latice te ostavite da odstoje preko noći. Mješavinu ulijte u bocu te se po mogućnosti špricajte lagano tijekom cijelog dana, ili si pak priredite kupku od ružinih latica nakon što ste došli kući nakon napornog i vrućeg dana.

(She.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo