Subota, 24 rujna, 2022

Pet savjeta za opremanje poslovnog prostora

Nemojte propustiti

Opremanje poslovnog prostora može da bude vrlo kompleksan i zahtijevan zadatak, a samo oni koji su se našli pred njime znaju koliko komplikacija sa sobom donosi. Ukoliko je pred vama ovakav izazov, sigurni smo da bi vam vrlo dobro došlo nekoliko savjeta za opremanje poslovnog prostora, koji će učiniti da vaš poslovni prostor bude opremljen na najbolji mogući način.

Istražili smo umjesto vas, a 5 savjeta za opremanje poslovnog prostora predstavljamo vam u nastavku teksta.

1 Vizualizujte kako želite da izgleda kancelarija

Prije nego što počnete sa kupovinom predmeta kojima ćete opremiti kancelariju – vizualizujte kako tačno želite da izgleda. Samo sa jasnom vizijom kojom ćete se voditi od samog početka opremanja uspjećete da postignete da kancelarija izgleda stilski ujedanačeno, skladno i lijepo.

Ovo je faza u kojoj ćete i odlučivati u kakvom tačno okruženju želite da vaši zaposleni rade. Da li će to biti minimalistički uređen enterijer, ili ćete se radije odlučiti za kancelariju raznovrsnih boja, s puno biljaka i slika, u kojoj će se zaposleni osjećati kao kod kuće? Napravite jasan plan i tek onda počnite sa uređenjem i opremanjem kancelarije.

2 Mislite na osvjetljenje kad budete uređivali kancelariju

Osvjetljenje je izuzetno važno za svaki prostor, a naročito radni. Ono može imati uticaja na fokus, pa i osjećaj budnosti kod zaposlenih. Osim toga, odabir štedljive rasvjete, kao što su LED zidne svetiljke može omogućiti i značajnu uštedu, posebno ukoliko je riječ o velikom radnom prostoru i kancelarijama.

Kancelarija bi morala da bude osvijetljena što bolje, a preporučljivo je da plavi ton svjetline bude dominantan – on za razliku od žutog podstiče koncentraciju, budnost i idealan je za radnu atmosferu.

3 Uložite u funkcionalan namještaj

Funkcionalan kancelarijski namještaj je investicija koja će sigurno isplatiti, pa nemojte imati dilema da li vrijedi ulagati u njega. Ovde prije svega mislimo na: radne stolove, kancelarijske stolice, ali i plakare ukoliko u kancelariji postoji potreba za njima.

Sve što će se u kancelariji svakodnevno koristiti za rad moralo bi i da bude kvalitetno. Samo ukoliko je kvalitetan, kancelarijski namještaj će vas dugo i dobro služiti.

Obratite pažnju i na fukcionalnosti namještaja. Na primjer, radni sto svakako je praktičniji ukoliko ima i mjesto za odlaganje u vidu fioke ili više njih, dok će kancelarijska stolica biti mnogo bolja ukoliko ima mogućnosti za podešavanje visine, sjedišta i sličnih stvari.

#4 Kupujte tehniku koja će olakšati rad zaposlenih

Ukoliko zaposleni rade na računarima – preporučujemo da oni budu što moderniji i bolji. Takva oprema za rad može da olakša rad, pa čak i da utiče na kvalitet i rezultate samog rada.

Uz to, rad može biti i ubrzan, pa je jasno da postoji više razloga zbog kojih kvalitetna i moderna radna oprema ne samo da će prijati zaposlenima, već i donijeti više profita.Isto je i sa svakom drugom opremom za rad. Šta god da je vaša djelatnost i koju god opremu za rad da podrazumijeva – uložite u što sofisticiraniju i bolju možete!

Osim opreme, preporučujemo da i drugu tehniku koja će biti u kancelariji kupujete tako da bude što kvalitetnija i naprednija. Uz vrhunsku tehniku, cijela kancelarija biće na sasvim novom nivou.

5 Mislite na detalje koji će dati lični pečat kancelariji

Sigurno želite da se vaša kancelarija na neki način razlikuje od ostalih? Imamo dobru vijest – dodavanje detalja kancelariji ne samo da će je estetski oplementiti i učiniti originalnom i autentičnom, nego će učiniti i da ostavlja jači utisak na klijente, saradnike i druge koji je budu posjećivali.

Efektivni brending svakako podrazumijeva i dekorisanje kancelarije bojama brenda, kao i drugim stvarima koje će kancelariju učiniti tematski skladnom brendu i samoj djelatnosti.

Detalji o kojima treba da razmišljate kao potencijalno dobrim za dekoraciju kancelarije su: umjetnička djela (prije svega slike), biljke i cvijetni aranžmani, figure, lampe, murali ili natpisi na zidovima, satovi, kao i statement komadi namještaja, koji čitavu prostoriju mogu učiniti potpuno drugačijom.

Ukoliko budete pratili ove savjete sigurni smo da ćete za rezultat dobiti fenomenalnu kancelariju koja je opremljena na najbolji mogući način i koja će odgovoriti na sve vaše i potrebe vaših zaposlenih. Prilikom opremanja kancelarije mislite na onu čuvenu: Srećan radnik je dobar radnik!, jer zaista se pokazalo da podsticajno radno okruženje može biti vrlo uticajno i podstaći dobre rezultate.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifagić i Hadžikadić održali tribinu u Banjaluci!

Sinoć je u punoj sali hotela Jelena u Banjaluci održana javna tribina i predstavljanje kandidata koalicije “Za državu BiH”...

Možda vas zanima i ovo