Srijeda, 20 listopada, 2021

Pet upotreba dječjeg pudera kojih se nikada ne bi dosjetili

Nemojte propustiti

Korisne funkcije i prenamjene nekih proizvoda koji se nalaze u našem domaćinstvu znaju biti itekako iznenađujuće, običan dječji puder upravo je jedan od takvih. Poznata je njegova primarna funkcija upijanja vlage, no vrijeme je da doznate njegove moći i u nizu drugih situacija poput primjerice izbacivanja nepoželjnih gostiju iz kuće.

Spilled baby powder 1. Neutralizator neugodnog mirisa iz cipela
Cjelodnevno nošenje istog para cipela često rezultuje nepoželjnim mirisima kojih se lako možete riješiti pomoću dječjeg pudera. U svaku cipelu naspite puder i ostavite preko noći da djeluje, ujutro prije obuvanja istresite ostatke praha koji je uvjerite ćete se neutralizirao neugodan miris.

2. Borac protiv najezde mravi
S toplim vremenom kreće najezda mravi u naš dom, obratite li pažnju uvidjet ćete kako se ovi neželjeni gosti kreću uz rubove zidova. Lako ih možete otjerati nasipanjem dječjeg pudera na ključna mjesta njihova okupljanja, jer mravi ne podnose miris i teksturu ovog praha. Ovo je odlično rješenje za dekice na pikniku, pospite ih puderom i mravi vam se neće približavati.

3. Saveznik u borbi protiv znojenj
a
Brojne od nas tokom spavanja muči prekomjerno znojenje zbog kojeg se budimo u mokrim plahtama. Dječji puder izvrstan je i u ovom slučaju jer savršeno upija vlagu, dovoljno je da površinu plahte prije spavanja naspete puderom.

4. Brzo rješenje za ekspresnu njegu ljubimca
Ukoliko nemate vremena svom ljubimcu priuštiti kupku, a neugodan miris njegove dlake vam ‘grize’ nosnice poslužite se dječjim puderom. Na pamučnu krpu naspite puder u obilnom sloju i utrljajte ga u dlaku ljubimca, puder će osvježiti dlaku a potpuno je siguran za kožu.

5. Efikasni sakupljač vlage
Koristite li prilikom čišćenja domaćinstva gumene rukavice vjerovatno ste se nebrojeno puta našli u situaciji da ste ih poželjeli baciti u smeće iz jednostavnog razloga što ih nakon jednog skidanja više niste mogli navući na ruku. Razlog ‘neposlušnosti’ obično je vlaga u rukavicama koju će najbolje upiti mala količina dječjeg pudera.

 

(Zadovoljna.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo