Subota, 16 listopada, 2021

Petak 13.: Sretan dan za novu Vladu KS

Nemojte propustiti

skupstina kantona sarajevo(8)

Mandatar za sastav Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je danas da bi Vlada KS mogla biti imenovana do kraja iduće sedmice, piše bh. novinska agencija Patria.

– Premijer i ukupan sastav vlade imenuje se na istoj sjednici Skupštine. Premijer podnosi ekspoze i glasa se o čitavom sastavu vlade. Mislim da će i Vlada KS biti imenovana najdalje do kraja iduće sedmice – kazao je Zvizdić.

Sejo Bukva, predsjedavajući Skupštine KS u izjavi za agenciju Patria kazao je da će zakazati sjednicu SKS, čim mu se dostave imena svih ministara.

– U najkraćem roku zakazat ćemo sjednicu, to će biti po ubrzanoj proceduri, jer treba usvojiti budžet – kazao je Bukva.

Ko su novi ministri?

Proteklih dana špekulisalo se imenima ministara u Vladi KS, pa bi tako ministri iz SDA trebali zauzeti Ministarstvo finansija (Jasmin Halebić), Ministarstvo saobraćaja (Mujo Fišo), Ministarstvo obrazovanja (Elvir Kazazović), Ministarstvo privrede (Muharem Šabić), Ministarstvo komunalne privrede (Senad Hasanspahić), te Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša (Čedomir Lukić).

Demokratska fronta trebala bi preuzeti Ministarstvo unutrašnjih poslova (Predrag Kurteš), Ministarstvo zdravstva (Milan Mandilović), Ministarstvo kulture i sporta (Dario Vučić), Ministarstvo socijalne politike (Emira Tanović-Mikulec) i Ministarstvo pravde (Enver Smajkan).

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo trebao bi ostati dosadašnji ministar Faid Hećo iz BPS-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo