Četvrtak, 25 travnja, 2024

Petev zaplakao u studiju Face TV: “Idem ponosno iz Bosne”

Preporučeno

Bugarski stručnjak je priznao da je bio iznenađen odlukom da mu se ponudi nastavak saradnje.

Ivajlo Petev (Ivaylo Petev), bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, gostvovao je večeras u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića na Face televiziji.

Govoreći o svojim rezultatima i razlozima otkaza koji je dobio, Petev nije mogao sakriti emocije. U jednom trenutku mu je zadrhtao glas a oči se napunile suzama.

Kada ga je Hadžifezović upitao ko ga je i zašto smijenio, Petev je odgovorio:

– Ne znam. E, to ne znam. Idem ponosan odavde na ono što smo napravili. Borio sam se da promijenim sliku kakva je bila na početku. Mislim da smo napravili fantastičnu atmosferu.

Doživio sam da vidim Zenicu dva puta kao nekad, kad je sve gorjelo tamo. Ponavljam, ponosan sam na ono što smo napravili – rekao je Petev.

Bugarski stručnjak je priznao da je bio iznenađen odlukom da mu se ponudi nastavak saradnje.

– Jeste, iznenadilo me je. Po meni, šta je bio cilj, ja sam to napravio, čisto sportsko-tehnički. Opet kažem, to me je iznenadilo. Ali, odlučili su na taj način. Nije to meni prvi put – rekao je Petev.

Naveo je kako mu je predsjednik NSBiH Vico Zeljković rekao da mu neće produžiti ugovor jer “traže novo lice i novu energiju”. Dodao je da je bio u kontaktu s bh. reprezentativcima koji su mu se javljali nakon smjene.

– Nije im bilo dobro zbog toga što nećemo sarađivati dalje – izjavio je Petev.

Rekao je da su i glavni igrači uz njega te da je njihov odnos prema njemu velika nagrada.

-Veliki su to igrači. Ako si ti ispod njih, kvalitetom, kako ćeš ih “kupiti”? Moraš da znaš posao i da budeš iskren. Oni su to vidjeli u meni.

Ponosan sam na ono što smo uradili. Ja iz Bosne idem ponosan – kazao je Petev.

Na konstataciju da ga je smijenila politika, Petev je dodao:

– Mene to ne zanima. Ja sam profesionalac. Žalosno je ako je to tako.

Petev je svom nasljedniku Faruku Hadžibegiću zaželio mnogo sreće, a reprezentaciji Bosne i Hercegovine plasman na Evropsko prvenstvo.

Podsjetimo, Petev je dočekan “na nož”, ali je svojim radom i energijom osvojio srca navijača “Zmajeva”. Tribine su bile pune kao nekada, a BiH je pod njegovim vodstvom osvojila prvo mjesto u Ligi nacija, te plasman u A diviziju i baraž za Evropsko prvenstvo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas