Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Peti dan štrajka radnika GRAS-a: Alternativni prijevoz do sada koštao više od milion KM!?

Nemojte propustiti

Situacija u GRAS-u i jučer je bila ista kao i u prethodna četiri dana. GRAS ni peti dan zaredom ne radi, a građani Kantona Sarajevo se i jutros prevoze u autobusima drugih prevoznika.

centrotrans-ulice
Foto: Arhiv

Resorni ministar Bubica jučer je u toku dana ponovio svoj stav prema problemima GRAS-a i njegovih radnika. Kazao je da je stiglo još sedam autobusa “Autoprevoza” iz Banje Luke te je najavio dolazak još 26 vozila.

Uvođenje alternativnog prijevoza Sarajlije je do sada koštalo više od milion KM, kazao je Adnan Solaković, zastupnik u Skupštini KS, prenosi portal Dnevnog avaza.

– Ne znam kako će kantonalni budžet, koji je svakako u deficitu, ovo izdržati. Zbog javašluka onih koji su uništili ovo preduzeće, danas ispaštaju građani. Krajnje je vrijeme da se konačno pregledaju knjige GRAS-a u posljednjih 15 godina te da se imenuju oni koji su doveli preduzeće u ovakvo stanje – naveo je Solaković.

Ministar Bubica je najavio i oštre sankcije zbog onih koji su nelegalno obustavili rad, a i pozvao je građane da ne kupuju mjesečne karte za april sve dok traje obustava rada u GRAS-u.
(A.J. / Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo