Petak, 27 siječnja, 2023

Peticija u Velikoj Ivanči: Mještani neće da masovni ubica bude sahranjen na seoskom groblju

Nemojte propustiti

Mještani Velike Ivanče od juče potpisuju peticiju sa zahtjevom da ubica Ljubiša Bogdanović ne bude sahranjen na seoskom groblju.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

– U našem kraju neko je pokrenuo peticiju da se Ljubiša ne sahrani u Velikoj Ivanči. Ne znam ko je to uradio, ali znam da ja to neću da potpišem. Meni je ubio i majku Draganu i babu Danicu, ali znam da ja to neću da potpišem. Ljubiša je, prije ovoga, bio pravi komšija, prijatelj za primjer – kaže za “Blic” Aleksandar Stekić koji je 9. aprila najprije zatekao mrtvu majku, a zatim u pokušaju da u komšiluku pozove pomoć, zaticao teijla ubijene Olge, Miloša, Ljubine.

Aleksandar kaže da bi peticija bila usmjerena protiv dvije Ljubišine kćerke – Slavice i Zorice, koje ništa nisu krive.

“Blic” saznaje da je i prvog dana tragedije na sastanku u mjesnoj zajednici bilo pokrenuto pitanje da li da se i Ljubišin sin Branko sahrani sa žrtvama, nakon monstruoznog zločina i njegovog oca.

– Neko je postavio to pitanje, onda je ustao rođak Despotovića, kuće u kojoj je ubijeno petoro. Rekao da je da to ne dolazi u obzir i da je Branko Ljubišina žrtva i da treba da bude sahranjen sa svima, da svi imaju zajedničko opelo – pričaju mještani Velike Ivanče.

Predsjednik Mjesne zajednice Radojica Jovanović kaže da s njim niko nije kontaktirao povodom toga.

– Čuo sam to od dvoje-troje ljudi. Poslije ovakve tragedije to nisu stvari za igranje. I za Ljubišom su ostale kćerke, unučiči – kaže Jovanović.

U kući Bogdanovića nisu hteli da komentarišu peticiju.

– Kćerke sutra ujutru idu po očevo tijelo. Ljubiša je poslije smrti iz Urgentnog centra prebačen na obdukciju, one treba da odnesu dokumentaciju. Sutra ćemo videjti kad će biti sahrana – kažu rođaci Bogdanovića.
(Blic)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo