Srijeda, 16 lipnja, 2021

Petsto stipendija za djecu iz BiH iz fonda “Sheikh Saleh Kamel”

Nemojte propustiti

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačnjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli 500 stipendija za školsku 2012./2013. godinu iz kategorije Fond “Sheikh Saleh Kamel”.

pare
Foto: Ilustracija

Imena korisnika stipendija bit će objavljena na stranci BBI banke (bbibanka.com.ba) i u poslovnicama BBI banke.

Iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel”, koji je osnovan na inicijativu BBI-a i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg “Al-Baraka” finansijske i poslovne grupacije, za 500 stipendista će biti isplaćena sredstva u iznosu 600.000 američkih dolara za školsku/akademsku 2012./2013. godinu, odnosno mjesečno u iznosu od 100 dolara (isplata se vrši u protuvrijednost u KM), saopćeno je iz BBI banke.

Inače, ovo je treća godina da se iz ovog Fonda isplaćuju ove stipendije.

Svake godine je isplaćen iznos od 600.000 dolara, tako da će za tri godine ukupan iznos isplaćenih stipendija iz ovog Fonda iznositi 1,8 miliona dolara.

Stipendije su dodijeljene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, uzimajući u obzir postignuti uspjeh u školovanju, te ukupne prihode i socijalni status članova domaćinstva, navodi se u saopćenju.

 

Izvor: Fena

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo