Petak, 15 listopada, 2021

Pijani supružnici u Orašju privedeni zbog tuče

Nemojte propustiti

Oraška policija uhapsila je Đ. P. (68) iz Oštre Luke i njegovu 13 godina mlađu suprugu M. P. zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilja u porodici, saopćeno je jučer iz oraške policije.

Ilustracija
Ilustracija

Supružnici su izazvali incident kojem je prethodilo konzumiranje veće količine alkohola.

– Naše operativno dežurstvo nazvao je Đ. P. i prijavio da ima problema sa svojom suprugom. Patrola je intervenirala u njihovom dvorištu i na mjestu incidenta utvrdila da su supružnici vidno pijani. U trenutku dolaska patrole supružnici su imali verbalni i fizički obračun te su ih policajci razdvojili i prevezli u Kantonalnu bolnicu u Orašje. Dežurni ljekar je kod M. P. utvrdio lakše povrede, dok na tijelu njenog supruga Đ. P. nije bilo vidljivih povreda – kažu u policiji.

Policija je supružnike nakon povratka iz bolnice pritvorila dok se ne otrijezne, a protiv njih će Kantonalnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilja u porodici.

(Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo