Subota, 10 travnja, 2021

Pilot helikoptera u kojem je bio Bryant upozoren da leti prenisko!

Nemojte propustiti

Pilot helikoptera Kobija Brajanta planirao je sletjeti na aerodromu Burbank, ali kružio je oko 15 minuta čekajući dopuštenje za slijetanje zbog loših vremenskih uvjeta i drugih letjelica koje su trebale sletjeti na aerodrom.

Pilot helikoptera u kojem je život izgubio legendarni košarkaš Kobi Brajant (Kobe Bryant), njegova 13-godišnja kći i još sedmero ljudi bio je upozoren da leti opasno nisko prije nego što se srušio u brdima u Kaliforniji, pri brzini od gotovo 300 kilometara na sat, javlja “New York Post”.

Audiosnimak s kontrolnog tornja otkriva da je pilot Kobijevog helikoptera bio upozoren da leti prenisko.

– Još uvijek ste prenisko za let na ovom vremenu – rečeno je pilotu.

Izvori iz krugova zrakoplovstva rekli su da je vrijeme u okolici Los Anđelesa, gdje se nesreća dogodila, bilo jako maglovito i da je većina helikoptera bila prizemljena.

Pilot helikoptera Kobija Brajanta planirao je sletjeti na aerodromu Burbank, ali kružio je oko 15 minuta čekajući dopuštenje za slijetanje zbog loših vremenskih uvjeta i drugih letjelica koje su trebale sletjeti na aerodrom.

Malo prije nesreće pilot je podigao helikopter na više od 600 metara, a onda se srušio na visini od oko 500 metara.

Podaci o letu pokazuju kako je brzina helikoptera bila gotovo 300 kilometara na sat.

Izvor je “New York Postu” rekao da je Brajantov helikopter imao dva motora pa se ne bi srušio da je ostao bez jednog motora.

– “Ovakve se nesreće događaju jer pilot gubi osjećaj u prostoru. S obzirom na ostatke na mjestu nesreće, čini se da su se zabili u planinu prednjim dijelom helikoptera – rekao je izvor.

Dodao je da je Kobijev helikopter star 20 godina, a riječ je o helikopteru Sikorsky S-76. Njima, dodaje, najčešće upravljaju dva pilota, no u nedjelju je Kobijevomeovim helikopterom upravljao samo jedan pilot.

– Vjerojatno je letio oslanjajući se na ono što vidi, a ne na instrumente koji nadziru visinu letenja – dodao je izvor.

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu iznad brdovitoga terena u Kalabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Poslušajte kako šef omalovažava radnice: Sjedite vi svi večeras kući i zapitajte se zašto radite za 500 maraka

- Nemojte molim vas mene, da se ja nerviram, p****** negdje drugo, molim vas. Sjedite vi svi večeras kući...

Možda vas zanima i ovo