Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Pilot i Mrva iz Gračanice s fićom iz Visokog do Minhena na ‘5. Fićo skup’ – FOTO

Nemojte propustiti

[wonderplugin_gallery id=”329″]

Almir Lemeš – Pilot i Nihad Hasić – Mrva iz Gračanice kod Visokog jedini su iz Bosne i Hercegovine učesnici 5. skupa ljubitelja fića u Minhenu.

Za ovaj podvig dvojici Visočana trebalo je 60 eura za benzin od Visokog do Minhena, a kada su stigli na ovo okupljanje zaljubljenika u fiće dočekali su ih i predstavnici Konzulata BiH. Vlasnik fiće koji je iz BiH stigao do Minhena je Almir Lemeš, inače autoprevoznik i, kako kažu u Gračanici, “majstor za svašta”, piše Federalna.ba.

Fiću kojim je zajedno s Nihadom Hasićem stigao u Minhen je u devastiranom stanju pronašao u Varešu i to s originalnom fabričkom bojom. Tokom cijele zime majstor Mustafa Handžić, radeći limarske poslove, pripremao je ovog fiću za 5. skup fića u Njemačkoj.

Lemešov prvi komšija i prijatelj iz djetinjstva Nihad Hasić također je majstor koji ima vlastitu radionicu za popravak kamiona i bagera.

Njih dvojica zajedno su prešli 920 kilometara, nisu slušali prijedloge prijatelja da svog fiću do Minhena prebace nekom prikolicom pa da se pridruže ostalim ljubiteljima ovog malog četverotočkaša, kao što to inače radi većina učesnika.

Inače, na ovom petom skupu ljubitelja fića je 60 automobila iz bivše Jugoslavije, ali je samo jedan iz Bosne i Hercegovine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Dodikove komisije o Srebrenici: “Ovo je sramotno”

On je nazvao izvještaj “sramotnim” za akademsku zajednicu i rekao da se njegov sadržaj kosi se s utvrđenim cinjenicama...

Možda vas zanima i ovo