Petak, 18 lipnja, 2021

Pilota aviona koji se srušio u San Franciscu neko zaslijepio laserom?

Nemojte propustiti

Pilot kobnog leta 214 Asiana Airlinesa, koji se prošlog tjedna srušio na aerodromu u San Franciscu, istražiteljima je kazao kako ga je prilikom slijetanja, na visini od oko 150 metara iznad tla, zaslijepila snažna svjetlost.

pictures-2013_july-avion_srusen_938300465Kako prenosi USA Today, nije isključena mogućnost da je netko prema zrakoplovu uperio laser!

Huligani s laserima, koji zasljepljuju pilote, godinama su problem i ugrožavaju zračnu sigurnost pa su tako u nekim zemljama laseri zakonski zabranjeni, a počiniteljima ovakvih idiotarija prijete drakonske kazne.

Ranije su istražitelji kazali kako su piloti Boeinga 777 na visini od oko 150 metara uočili kako su prenisko i nisu dobro poravnati s pistom. Započeli su s prilagodbom parametara. Do udara zrakoplova o pistu je došlo 34 sekunde kasnije. Dvije su osobe poginule, a 168 ih je ozlijeđeno.

(Index.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo