Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Pismo zabrinute Sarajke: Svake godine traže tu reviziju, kako ja to da platim od penzije?

Nemojte propustiti

Poštovani, ovu informaciju sam morala da vam pošaljem, pa vi odlučite da li je bitna ili ne, navodi u pismu Dijana Arcon, čitateljica iz Sarajeva.

PIO-MIO2– Ja već treći put prikupljam dokumente i nalaze za reviziju penzije, jer sam penzionisana kao 100% invalid. Svake godine traže tu reviziju, valjda im treba novca, jer se komisija plaća 125 KM. Takođe, da napomenem da komisiju čini jedna osoba, koja vas i ne pogleda i traži da iskopirate 3, 4 nalaza iz tekuće godine. Mada ste uredno iskopirali sve nalaze jer ste ih uz zahtjev i uplatnicu morali priložiti. I kopiranje se, naravno, plaća.

Najveći šok sam doživjela kada mi je medicinska sestra u Domu zdravlja rekla da za obradu tj. popunu 2, 3 papira koji doktor popunjava treba da platim 60 KM. Možete misliti, 125 za komisiju, 60 za obradu podataka i 2-3 KM za kopiranje.

Lijepo bih vas zamolila da ovo objavite da ljudi znaju šta ih čeka i ako je moguće da ovo pismo pročita neki ekspert iz ekonomije pa da me uputi kako da sve to platim, plus režije i naravno da se prehranim mjesec dana od penzije koja iznosi 310,17 KM. Hvala.

(Doznajemo/Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u Bosni i Hercegovini: Preminula 24-godišnja studentica

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je ostao bez drage i vrijedne studentice Farah Fazlagić-Gezgel", saopćili iz obrazovne ustanove te...

Možda vas zanima i ovo